Metsäretkellä

 *kaupallinen yhteistyö Kurkelan Rieskaleipomon ja Somessa.comin kanssa

Vähän synkkä ja pilvinen päivä ei meitä haitannut, kun päätettiin lähteä nuorimman kanssa metsäretkelle. Tiedätte varmaan, mikä näissä retkissä on parasta? Eväät tietenkin. Olisi ihan suurin rikos unohtaa eväät kotiin. Meillä on loistavat ulkoilumahdollisuudet tässä lähellä onneksi ja metsään pääsee lähes kotipihalta. Perusmauthan ovat niitä parhaita. Pakkasin mukaan Kurkelan Rieskaleipomon rieskoja voilla ja juustolla täytettynä, pipareita ja lämmintä mehua termariin. Sen ihmeempää ei tarvinnut. Laatuaikaa lapsen kanssa raikkaassa ulkoilmassa. Tosin kovin kauas ei päästy, kun ne eväät alkoivat kuumottaa pienemmän retkeilijän mieltä.

Itse olen näin keski-iän kynnyksellä huomannut, että kaikki viljat eivät esimerkiksi sovi vatsalle niin hyvin. Suosittelen kokeilemaan näitä Kaurarieskasia, joita meilläkin oli mukana. Kaura on lempeä vatsalle, on hyväksi kolesteroliaineenvaihdunnalle sekä tasapainottaa verensokeria. Näiden valmistusprosessi kestää kolme päivää. Kaikki ruoka, minkä valmistus kestää kauan, on omien kokemuksieni mukaan hyvää! Ne myös säilyvät pehmeinä ja makoisina perinteisiä rieskoja pidempään.

Myös 4-viljan- sekä porkkanarieskaset on paistettu kuumassa arinauunissa. 4-viljan rieskasissa on kylläisyyden takaavaa kuitua ja proteiinia. Porkkanarieskasissa on ihana, vähän makeampi vivahde.

Vaikka rieska on parasta melkeinpä vaan voilla siveltynä, se on äärettömän monikäyttöinen litteän rakenteensa ansiosta. Siitä voi loihtia niin arkeen kuin juhlaankin vaikka mitä. Pysykää kuulolla, kerron teille piakkoin, miten tuunasin rieskan glögikauteen sopivaksi pikkusuolaiseksi.

Oman alueesi jälleenmyyjät näet täältä.

Ei kommentteja

Kiva kun kävit, jätä kommentti!