Jouluiset pizza biancot rieskasta

                                                          *kaupallinen yhteistyö Kurkelan Rieskaleipomo ja Somessa.com

Nyt voi jo varmaan vähän hehkuttaa joulun tuloa. Eihän siihen enää ole kuin 28 päivää aikaa! Ainakin pikkujoulukausi on vauhdissa jo kovasti ja ensimmäiset glögit maistettu. Ennen varsinaisen jouluruokakauden alkua on kiva laskeutua joulukauteen vähän erilaistenkin herkkujen kautta. Tuunasin Kurkelan Rieskaleipomon ihanista rieskoista illanistujaisiin sopivan pikkusuolaisen, joka maistuu vaikkapa juurikin glögin kanssa. Rieskat ovat sopivan kokoisia neliöitä ja niitä menee pellilliseen yhdeksän kappaletta. Nämä jouluiset rieskapizzat saavat vaikutteensa valkoisesta pizzasta, eli pizza biancosta. Täytettä voi tuunailla kukin tyylillään, mutta itse ihastuin noiden karpaloiden antamaan makeuteen, joka on ihan nappi kinkun kanssa. Kerroinkin pohjana käytettyjen rieskojen terveysvaikutuksissa täällä, joten ravintoarvot ovat paremmat kuin peruspizzassa. Näiden kanssa riittää hyvä seura ja kynttilöiden antama tunnelma!

Jouluiset Pizza biancot:

9kpl

9kpl Kurkelan rieskaleipomon rieskasta (esim. 4-viljan palat)
200g creme fraichea
1rkl sinappia
200g mozzarellajuustoa
n. 60g ilmakuivattua kinkkua
30-50g parmesan-juustoa raasteena
kuivattuja karpaloita
mustapippurirouhetta
suolaa
rucolaa

-asettele rieskat uunipellille
-sekoita sinappi, ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta creme fraichen joukkoon, sekoita tasaiseksi
-levitä seos rieskojen päälle
-lisää ilmakuivatut kinkut ja mozzarellat rieskoille
-ripottele kuivattuja karpaloita oman maun mukaan
-lisää päälle parmesanraastetta

Paista nopeasti esim. grillivastuksella n. 220 astetta niin, että pinta saa väriä.

Rucolaa voi lisätä paiston jälkeen, herkuttele!






Ei kommentteja

Kiva kun kävit, jätä kommentti!