En sitten millään voinut olla laittamatta tuota älytöntä sanaleikkiä otsikkoon, mutta huvit ne on hullullakin. Ei se nyt toki ihan asian vierestä ole, päinvastoin. Pitkästä aikaa tein hernekeittoa aasta ööhön itse. Mitään ruhoa en sentään keitellyt luineen päivineen, vaan jauhelihalla höystettynä tein tämän version. Huomennahan se on se "virallinen" hernaripäivä, joten jos tänään laittaa herneet likoon, niin huomenna saa keitellä sopat valmiiksi. Tätähän kannattaa tehdä vähän isompi satsi kerrallaan, ja vaikka pakastaa loput. Ei sitä kukaan viikkoa kuitenkaan jaksa samaa keittoa lusikoida.
1 l vettä
2 dl herneitä
300g jauhelihaa
1.5 tl suolaa
2 sipulia
0.5 tl meiramia
(porkkanaa pilkottuna)
Nyt on pakko tunnustaa, että en ole koskaan tehnyt itse hernekeittoa. Voisinkin kokeilla tätä sinun reseptiäsi!
VastaaPoistaEn kyllä itsekään ole koittanut kuin kerran ennemmin. Aika harva varmaan itse hernaria tekeekään, kun ei ole hinnalla pilattu kaupassakaan:)
VastaaPoista