Viime vuonna vappumunkit jäi paistamatta, mutta tänä vuonna korjasin tilanteen. Tänään otettiin jo pieni varaslähtö ja maistettiin simaa ensimmäisen kerran. Miksiköhän tämä munkkien paisto tapahtuu vaan kerran vuodessa, vaikka se on itse asiassa nopeampaa kuin peruspullan leipominen? Ei tarvi voidella, eikä laitella raesokereita ja munkit on paistettukin nopeammin kuin muutama pullapelti. Munkit kypsyvät öljyssä tosi nopeasti ja sitä mukaa kun toisia nostaa paperin päälle valumaan, saa uusia jo nostella kattilaan. Ja onhan nää nyt ihan omaa luokkaansa tuoreena! Tosin tein munkit jo viikkoa ennen vappua ja laitoin sokeroimattomana pakkaseen, mistä pussi kerrallaan voi lämmittää ja sokeroida herkut. Simakin suostui onnistumaan tänä vuonna, joten vapun peruspalikat on kohdillaan. Vapputorille pitänee mennä hytisemään ja katsastamaan ne perinteiset kojut ja metrilakut sekä juomaan kevään ensimmäiset torikahvit. Onkos teillä mitään vapputraditioita?
Simaa ja munkkeja vapun kunniaksi
tiistai 26. huhtikuuta 2016
Labels:
juhlat,
keittiön sisustus,
kevät,
koristelu,
leivonta,
mustavalkoinen,
nordic interior,
ruoka,
scandinavian decor,
sisustaminen,
vappu
You Might Also Like
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Juuri samanlaisilta kuullostaa meidän vapputraditiot, munkkeja ja simaa ja vapputorilta metrilakua. Saas nähdä onnistuuko tänä vuonna oma sima vai käykö siinä perinteisesti...
VastaaPoistaMulla on yleensä käynyt perinteisesti tuon siman suhteen;) Nyt onnisti, jee!
PoistaSima ja munkit, siinä meidän traditiot. Miksei tosiaan tuu tehtyä munkkeja muulloin, ja kai tuota simaakin viis tehdä vaikka kesällä. Ei tarvii sitten vappuna juoda mahaa kipeäksi 😄
VastaaPoistaPerinteiset traditiot meilläkin. Makkaratkin vois grillata, jos säät sallii.
PoistaMeidän ainoa vapputraditio on, että kokoonutaan kaveriporukalla vappupäivänä jonkun luo nyyttäri vappubrunssille. Tänä vuonna kaikki tulee meille. Ihanaa saada itsetehtyjä munkkeja yms. mitä en itse osaisi tehdä. Tein ekan kerran elämässäni simaa ja nyt hullu jännitys päällä, että mahtoikohan se onnistua :D
VastaaPoistaMulla myös sima on jäänyt parina viime vuonna käymättömäksi. Tänä vuonna onnistui:) Ihana traditio tuo brunssi:)
Poista