Sisustustrendejä vuodelle 2020

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Päteekö sama sisustusrintamalla? Kurkkasin hieman vuoden 2020 sisustuksen trendeihin niin värien kuin muotojenkin puolella. 

Tikkurilan Color Now 2020 värikokoelmassa on murrettuja ja eriskummallisiakin väriyhdistelmiä, jossa on viitteitä menneisiin vuosikymmeniin (oik.puoleinen kuva). Jokaiselle löytyy kuitenkin jotain, sanovat väripaletin kuratoineet Juslin-Maunulan -suunnittelijat. Tikkurilan vuoden väri on raikas ja aurinkoinen Lemonade H300 (vasen kuva seinä).


Kuvat: Tikkurila

Ehkä määrittävimmän värin vuodelle 2020 antaa Pantone, joka julkaisi vuoden väriksi rauhoittavan sinisen 19-4052. Pantonen vuosittain julmistamat vuoden värit näkyvät muotiblogeissa, catwalkeilla ja markkinoinnissa. Sininen on tehnyt tuloaa jo vuosia, ja edelleen itse olen sinisen kanssa vähän siinä ja siinä. Omassa sisustuksessani se tulee näkymään vähänlaisesti jos ollenkaan. Toki koskaan ei saa sanoa ei koskaan. Sinisellä on kuitenkin oma paikkansa suomalaisten sydämissä aina. Sininen sametti on esimerkiksi todella kaunis ja ylellinen vaikkapa tyynyissä ja miksei vaikka kokonaisen sohvan muodossa.

Kuva: Pantone
Beige väri tekee paluuta. Onko harmaan pitkä aikakausi syrjäytymässä? Beigessä on sävyjä yhtä paljon, kuin harmaassakin ja se on helppo "yleisväri", jota on kätevä maustaa esimerkiksi murretuilla sävyillä. Beige sävytys ruskealla altaalla näyttää aika freesiltä keittiössä, vaikka voisi ajatella lopputuloksen olevan tunkkainen. Kun kalusteet ovat modernit, on lopputulos tuore ja harmonisen kaunis. Tykkään! 

Kuva: Lapetek
Orgaaniset muodot ja pehmeät linjat tuntuvat pitävän pintansa, sekä aidot, luonnonmateriaalit. 
Vintagehenkiset huonekalut ovat ihana lisä moderninkin kalustuksen aisapariksi. Vanhat, 50-70 lukujen senkit ovat olleet suosittuja jo jonkin aikaa. Teak on materiaalina arvostettua ja ansaitsee kyllä tulla uudelleenkäytetyksi. Tanskalaiset ovat olleet tässäkin edelläkävijöitä, maan suunnittelijat ovat tuottaneet hienoja klassikoita huonekalurintamalle. Hyvien löytöjen metsästys on muuten parasta. Hienoja löytöjä voi tehdä kirppiksiltä, netistä ja huutokaupoista. Jonkun roska on toisen aarre. 60-70 -lukujen nojatuolit ja sohvat ovat nekin muotokieleltään kauniita. 

Kuva: Four Seasons


Kuvat: Zara Home


Viherkasvit ja kukkakuviot ovat nekin vuoden 2020 trendejä edelleen ja hyvä niin. Nyt mennään viherkasvien osalta jopa astetta pidemmälle, vai miltä kuulostaa sisäpuutarha? Jos tilaa on riittävästi, voi oman vihreän keitaan rakentaa sisätiloihin. Samoin Art Deco-henkisyys näkyy edelleen muotokielessä. Sisustus saa kuitenkin olla omanlainen ja kerroksellinen. Viihtyvyys ja kotoilu on ja pysyy. Käsillä tekemisen tuntu näkyy mm. keramiikan suosiossa, sekä esimekiksi makrameeamppeleiden ja -seinäkoristeiden muodossa. 

Kuva: Decor6.com

Ihanaa sisustusvuotta 2020!

Ei kommentteja

Kiva kun kävit, jätä kommentti!