Pitäis ja pitäis

Ulkona on mittari heittänyt häränpyllyä ja koleus on vallannut ilmaston. Ei huvita ulkona tehdä mitään, vaikka pitäis. Sisällä sitä vasta oliskin tekemistä. Olen suunnitellut pitkät tovit vanhimpien lasten huoneissa sellaisia tavarantuhousoperaatioita. Molempien huoneissa on kaksi Malm-lipastoa ja niiden laatikot ovat suhteellisen täynnä leluja ja tavaraa, jota kumpikaan ei enää käytä. Näitä pitäisi karsia kirppikselle ja roskiin sekä osaa tietysti nuorimmalle jemmaan. Tämä tuntuu jo ajatuksen asteella niin rasittavalta hommalta, ettei vaan saa aloitettua. Sitä pienen sälän määrää jo yksistään, huh-huh. Vähän samaa hommaa pitäisi tehdä keittiön puolella. Käsi pystyyn, kellä on liikaa esimerkiksi niitä muovisia säilytysrasioita? Entäs kannet hukassa niistä? Niin meilläkin. Siinä olis myös oiva sadepäivän homma, lajitella nämä purkit ja etsiä niille kannet. Osa on jotenkin niin karmean näköisiäkin, että jo se riittäisi perusteeksi eliminoimiselle: värjäytyneitä ja naarmuisia. Kun pienin on hereillä, ei oikein saa tehtyä mitään järkevää, ilman että toinen puolisko on peräänkatsojana ja kun on päiväuniaika, pitäis koittaa olla koluttamatta kauheasti, että ei herää kesken unien. Silloin on esimerkiksi tosi hyvä aika vaikka päivittää blogiin, mitä pitäis tehdä;)8 kommenttia

 1. Aina bloggaaminen on parempaa tekemistä kuin nurkkien siivoaminen. Mitäs mäkin tässä nyt teen muuta kuin notkun netissä :D

  Aurinkoa päivääsi sateesta huolimatta <3

  VastaaPoista
 2. Tuo sälän siivoaminen on kyllä raskasta, toteutin keväällä kun koululaisten huoneet kokivat uudistuksen. Ja, työn aloittaminen se taitaa olla raskainta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just se aloittaminenhan se onkin. Pitänee vaan ottaa härkää sarvista:)

   Poista
 3. Kuulostaa niin tutulta. Meillä on aina purkit kadoksissa ja kansia löytyy kasa (lapset ottaa niitä leikkeihin) ja juomapulloista puuttuu aina korkki. Pitäis ennen muuttoa taas käydä kaapit läpi ja muutenkin siivota kaikka kaapit. Siinä on vaan älytön homma! Tsempit siis sinne!

  VastaaPoista
 4. Taitaa olla yleismaailmallinen ongelma, vähän sama hanskojen kanssa myös: hanskoja löytyy laatikosta, muttei yhdellekkään paria. Ne voi sentään sujauttaa käteen eriparisina, mutta kantta ei kyllä väärään rasiaan auta sulloa. Kiitos myötätunnosta;)

  VastaaPoista
 5. Liian tuttua :S Ehkä pitäs joskus vaan relata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, silti ne kummittelee tuolla takaraivossa. Mutta eihän se työ tekemällä lopu;)

   Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!