Tikusta asiaa -lopputuloksena uusi nimi talolle

Rusakko oli talven aikana narskutellut ison oksan paljaaksi koristeomenapuustamme ulkona. Napsin pienempiä oksia tuhoon tuomitusta karahkasta maljakkoon. Toiveikkaana odotellaan nyt, josko oksat jaksaisivat vielä puhjeta silmuille ja ehkä jopa kukkaan sisätiloissa. Viime vuonna istutetun omenapuun muistin suojata, mutta en uskonut, että jänöt jo isoksi kasvanutta puuta nakertelevat, mutta luulo ei ole tiedon väärti. Onneksi sentään päärunko säästyi. Mukavaa ilmaa on luvattu tälle sunnuntaille, joten ylös, ulos ja lenkille mars. Tai ehkä pihahommiin, tai molempia. Eilen keräilin jo jouluvalot puskista pois ja heittelin ruukuissa olleet havut ja kanervat jätesäkkiin. Bongasin myös kevään ensimmäiset lentävät kärpäset ja kolme leppäkerttua. Meidän piha on jossain merkillisessä leppäkerttulaaksossa, sillä tällä pihalla on järjettömän paljon leppäkerttuja. Niitä löytyy ikkunoiden väleistä ja ulkoa sieltä ja täältä todella paljon. En tiedä onko metsän läheisyys syynä siihen vai mikä, mutta jostain syystä ne pitävät täällä majaansa. Meidän talon voisikin ristiä Villa Leppikseksi tällä perusteella. Varsinaista tajunnanvirtaa tämä sunnuntainen postaus, mutta saipahan talo nimen:)5 kommenttia

 1. Meilläkin rusakko käynyt tekemässä tuhojaan, mutta meillä se jyrsi sekä omppupuun että rautatieomppupuun rungot ympäriinsä eli ei taida niistä olla enää puiks 😕

  Ihanaa alkavaa viikkoa Villa Leppikseen 🐞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on se kyllä puun tuho kun ympäriinsä menee kuori. Teillä kävi kova kato kun molemmat puut meni, harmi:(
   Samoin mukavaa uutta viikkoa!

   Poista
 2. Voi tylsä noita rusakoita kun tekevät tuhojaan. Meillä oli sama juttu viime vuonna siihen lisäksi myyrien tekemä tuhot. Mutta onneksi puut ovat uusiutuva luonnonvara ja tuhot oli vain oksissa - huonot oksat pois. Siitä viisastuneen suojasin tuplakorkeasti puut kuluneen talven ajaksi. Ihana nimi talolle :)

  VastaaPoista
 3. Voi tylsä noita rusakoita kun tekevät tuhojaan. Meillä oli sama juttu viime vuonna siihen lisäksi myyrien tekemä tuhot. Mutta onneksi puut ovat uusiutuva luonnonvara ja tuhot oli vain oksissa - huonot oksat pois. Siitä viisastuneen suojasin tuplakorkeasti puut kuluneen talven ajaksi. Ihana nimi talolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tajusin onneksi tuon pienen omppupuun suojata. Ja tosiaan yllättävän korkealle ne jussit pääsee. Ei tule monesti mieleen, kun verkkoa laittaa, että lunta voi olla talvella useampi kymmenen senttiä.

   Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!