Kohti kevättä kukkasin

Pikkuhiljaa valokin on lisääntynyt ja pakostakin mieli alkaa jo olla kevättunnelmissa, ihan vähäsen. Tai paljonkin aina välillä! Tilailin jo muutamia kukkien siemeniä odottamaan kylvöjä. Viime vuonna yritin saada nyt niin muodikkaita cafe au lait -värisiä daalioita, mutta olivat loppuneet silloin. No, nyt ei vielä daalian mukuloita ollut saatavilla, mutta löysin kivoja siemeniä hyväksi havaituista kukista: kesäpäivänhattu, tsinnia ja samettikukka. Erityisesti tuo tsinnia yllätti viime kesänä. Kasvatin siemenistä (ihan toinen tarina onkin se, en ole ollenkaan mikään mestari tässä...) alkuja ja sainkin muutaman selviämään pihalle asti. Niistä tuli sitten hyvät ja kestävät kukat, jotka kukkivat koko kesän hienosti ja ruukussa vielä. Tänä keväänä aion taas panostaa tuohon siemenkasvatukseen, ihan vaan kodinhoitohuoneen ikkunalla. Ehkäpä oikea taimimulta voisi taata vähän paremman kasvun viime vuosiin verrattuna. Nämä kukkavalinnat on panneet pohtimaan myös, että KUINKA VANHA MINÄ OIKEIN OLEN? Eikö nämä daaliat ja muut ole ihan mummojen kukkia? Ainakin ennen oli. Vaikka toisaalta, kyllähän sitä jo neljänkympin paremmalla (tai siis huonommalla) puolella ollaan, niin kai daaliat ja samettikukat on ihan ok? Mutta takaisin asiaan, valitsin siis vähän tuollaisia ruosteisia värejä. Aika kivoja omaan silmään. 

Olkkarin ikkunalla riutuu myös värinokkonen, jonka "emo" koristi pihaa viime kesän. Nappasin siitä alun ruukkuun ja tuossa se on sinnitellyt talven yli. Lehdet tosin ovat raikkaan vihreät, mutta johtunee huonoista valo-olosuhteista. Toivotaan, että senkin saisi ulos asti säilymään ja uuteen kukoistukseen puutarhassa.

Tulppaanit ovat lopputalven vakioilahduttajia ja niitä ihaillen jaksaa tämänkin pitkän talven loppuun. Onneksi on myös puutarhaohjelmat. Areenasta löysin ihanampaakin ihanemman Norjalaisen "Minun Puutarhani" -ohjelman, joka on niin inspiroiva, että joka ohjelman jälkeen tekisi mieli uudistaa koko puutarha tai ainakin lähteä multaa kuopsuttamaan (vaikka se olisikin tuhannen roudassa ja lumen peitossa..). Vahva suositus, siis ohjelmalle, ei routaisen maan kuopsuttamiselle!


Mukavaa kevään odotusta, jokos teilla puutarhahammasta kolottaa?

 

Ei kommentteja

Kiva kun kävit, jätä kommentti!