Korjaa.se

Mainos

 Miten helppoa onkaan aina korvata rikkinäinen tavara tai vaate uudella. Kun asiaa ajattelee tarkemmin, on muuten aika helppoa myös korjauttaa tai huollattaa se. Lisäksi luontoa säästyy, jätemäärät vähenevät, alueesi yrittäjät saavat töitä ja laadukkaat ja mieluisat esineet saavat uuden elämän. Ihan vaan muutamia seikkoja mainitakseni. 

Lakeuden Etappi vastaa Etelä-Pohjanmaan alueella asiakkaiden jätehuollon järjestämisestä. Heiltä saa myös jäteneuvontaa, jonka tarkoitus on saada jätemäärät vähenemään sekä kannustaa kestävään kulutukseen. Samaan tähtää myös maksuton Korjaa.se verkkopalvelu, joka yhdistää rikkinäisten tavaroiden omistajat ja paikalliset korjaamisen ammattilaiset kolmella toiminta-alueella, joista Lakeuden Etappi Oy ja Etelä-Pohjanmaa ovat yksi. 

Olipa kyse vaatteista, soittimista, kodinkoneista, tietokoneista, polkupyöristä, huonekaluista, kelloista tai koruista, Korjaa.se palvelun kautta löytyy huoltaja tai korjaaja omalta alueeltasi. Heti löysin sivustolta paikan, Nahkapaja Patiinin, jossa voisin kunnostuttaa talvikengät tai vaihdattaa kaapissa lojuneeseen kaulaketjuun lukon Kultasepänliike Uimolassa. Kannattaa tutustua kaikkiin palveluntarjoajiin! 

Itsekin enenevässä määrin tulee mietittyä, millaisen maailman sitä lapsilleen jättää. Siis ihan fyysisesti, luonto tuhoutuu ja jätevuoret suurenevat, mutta myös millaiset arvot omille lapsilleen opettaa. Tässä materialistisessa maailmassa tavaroiden arvostaminen ja niistä huolehtiminen jää usein unholaan. Korjaaminen ja huolto kannattaa ja riittää usein.

Tunnustan itsekin joskus ihan vaan haluavani korvata jonkun rikkoontuneen tuotteet uudella, koska uusi tuote tuo mielihyvää. Mutta entä jos opettaisikin myös itsensä arvostamaan korjauksen tuomaa säästöä luonnolle ja saamaan siitä mielihyvän? Peiliin katsomisen paikka.

Arvostan vanhoja tavaroita, niiden tarinaa ja kaunista designia. Meillä on mukana kulkenut jo varmaan yli kymmenen vuotta kesämökin vintiltä löytynyt vanhojen asukkaiden jättämä tuoli, johon ihastuin. Se paljastuikin Ilmari Tapiovaaran vuonna 1950 tuotannossa olleeksi oppilastuoliksi. Tuossa se on eteisessä palvellut vuositolkulla. Selkänoja on irtoillut liitoksistaan ja viilu mennyt huonoksi. Päätin, että tuoli ansaitsee viimeistään nyt arvoistansa kohtelua ja vein sen Korjaa.se sivuston kautta löytyneeseen P .Hietamäen entisöintiin. Tuolin selkänoja liimattiin entistä ehommaksi liitoksistaan ja selkänojan viilu vaihdettiin kokonaan uuteen. Laitoin vikapaikoista kuvat etukäteen ja sain hinta-arvion. Vein tuolin Ylistaron Hanhikoskella sijaitsevalle pajalle ja tuolin sai hakea alle viikon päästä entistä ehompana takaisin. Ihmiset kuulemma korjauttavatkin mukavasti nykyisin huonekalujaan, kun kyselin omistajalta nykytrendeistä. Kiva, että jo olemassa olevaa osataan arvostaa ja trendi tuntuukin olevan kasvava, hienoa! Tuolista tuli taas käyttökuntoinen ja kaunis. Maalasin itse tuolin vielä kertaalleen vähän mattamaisemmalla maalilla.

Löytyyko sinulta kotoa tavara, jolla voisi olla vielä käyttöä, kun sen huollattaa?

Selkänojan viilu on kärsinyt

Liimaukset irti ja selkänoja repsottaa

Selkänojan pinnoite on vaihdettuEi kommentteja

Kiva kun kävit, jätä kommentti!