Joulukattaus ja pohdintaa joulun suorittamisesta

Reilu viikko ja h-hetki koittaa. Varmasti aikamoista vilskettä tuo tuleva viikko tullessaan monessa perheessä joulusiivoineen ja kuusen hakuineen. Tämä siis osalla, toiset osaavat ottaa lunkisti ja nauttia joulun pyhistä sen suuremmin stressaamatta. Minä kuulun ensimmäiseen joukkoon. Joulusiivot saunanpesuineen, ilman niitä joulu ei tule. Joulu tulee suorittamalla. Sen kun tiedostaa, niin siitäkin osaa jollain kierolla tavalla nauttia. Ja tuleepa ne keittiön kaapit edes kerran vuodessa siivottua! En kuitenkaan ole äärisuorittaja, muistan nimittäin vuosien takaa erään työkaverini, joka viikkoja ennen joulua alkoi mennä taloa huone kerralla läpi kaappeja myöten siivoten. Sitä minä kutsuisin kyllä suursiivoksi! Tapoja on monia ja kaikki oikeita, kunhan jouluna osaa edes vähän rauhoittua ja muistaa lähimmäisiään ja itseään lämmöllä. Mihinkä ryhmään itse kuulut?

Viime vuoden joulukattaus oli vihreä. Tänä vuonna joukkoon saa tulla punaista Lapuan Kankureiden tablettien muodossa. Kynttilöillä ja kukilla tulee se tunnelma juhlapöytään, siitä ei pääse mihinkään. Tuskin maltan odottaa jo joulupöytään istumista, mutta maltetaan nyt vielä se reilu viikko!2 kommenttia

  1. Täällä toinen suorittaja, joka tosin joka vuosi vähentää tuota to do -listaansa joulun suhteen. Mutta, on totta, kun asian tiedostaa osaa suorittamisenkin suhteen ottaa rennommin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluna tuo suorittaminen korostuu, mutta sama kyllä itsellä, että olen yrittänyt vähentää sitä. Tulee se joulu muutenkin:) Hyvää ja paineetonta joulua Kaisa!

      Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!