Bataattiranskalaisia hampurilaisen kylkeen

Bataatti kuuluu omiin suosikkeihini. Siitä on tullut esimerkiksi joululaatikoiden vakkari. Perunan asemasta se menee myös loistavasti. Uunissa tehtynä bataattiranskalaiset tahtovat jäädä harmittavan veteliksi. Bongasin vinkin, jota täytyi heti kokeilla. Maizenan (eli maissitärkkelyksen) avulla luvattiin rapeita bataattiranskalaisia. Rapeampia niistä ainakin tuli, jollei nyt ihan rapsakoita kuitenkaan. Tämä konsti jää kyllä ehdottomasti käyttöön. Samalle aterialle pyöräytin jauhelihapihvit (uunissa nekin). Ei kotitekoinen hampurilaisateria häviä kyllä yhtään ravintolatekoiselle, kun lisukkeet on oikeat. Cheddar-juusto kuuluu tähän kastiin ehdottomasti, sekä hyvä majoneesi. Tällaisella aterialla lähtee ainakin viikonloppu käyntiin oikealla tavalla, eli rennosti:)

BATAATTIRANSKALAISET UUNISSA:

2-3 bataattia koosta riippuen
1 tl suolaa
0,5tl mustapippuria
1rkl maissitärkkelystä
3-4rkl juoksevaa rasvaa, esim. Flora Culinesse

Kuori ja lohko bataatit ranskalaiskokoisiksi suikaleiksi. Sekoita mausteet, maissitärkkelys ja rasva kulhossa. Lisää bataattisuikaleet ja pyörittele ne mausteseoksessa kunnolla. Paista 230 asteessa ensin 10 minuuttia, kääntele ranskalaisia ja jatka paistamista toiset 10 minuuttia. Ranskalaiset tulisi olla mahdollisimman ilmavasti pellillä, se parantaa lopputulosta.






2 kommenttia

Kiva kun kävit, jätä kommentti!