Valkosipuliperunat pidemmän kaavan mukaan

Viikonloppuisin on monesti aikaa tehdä ruokaa vähän pidemmän kaavan mukaan. Perinteiset valkosipuliperunat ovat jääneet vähän uusien "tulokkaiden " jalkoihin. Mutta miten hyviä ne voivat olla! Itse teen perunat joskus valkosipulilla ja joskus ilman. Tähän ilman-versioon laitan sulatejuustoa perunaviipaleiden väliin ja näin ne ovatkin juusto-kermaperunat. Törmäsin vähän työläämmin toteutettavaan versioon, joka lupaa lopputuloksesta sekä koostumukseltaan, että maultaan vieläkin parempaa. Taika on perunaviipaleiden käyttämisestä pannulla ennen vuokaan latomista. Viipaleet siis pikaisesti paistetaan rasvassa niin, että niistä tulee aavistuksen läpikuultavia. Muuten valmistustapa on ennallaan: vuokaan kerroksittain perunoita, suolaa, pippuria(valko), valkosipulia ja päälle (ruoka)kerma. Ja kyllä, se toimii! Perunat ovat irtonaisempia ja jotenkin samettisempia, ei mössöä. Ruoka täytyy muistaa pitää uunissa tarpeeksi kauan. Itse pitäisin ainakin puolitoista tuntia. Aluksi voi paistaa vaikka tunnin 170 asteessa ja nostaa viimeiset puoli tuntia 200 asteeseen. Kannattaa kuitenkin välissä koemaistaa ja tarkastaa rakenne ja luottaa omaan silmään. Ei mitään kevytruokaa, tällä saa ihan kunnon hiilarikooman aikaiseksi. Hyvää kylläkin. Kylkeen kunnon pihvi, ehkä lasi punaviiniä. Mukavaa lauantaita!




Ei kommentteja

Kiva kun kävit, jätä kommentti!