Ihan melkein tuntuu, että blogiraukka on jäänyt hunningolle, kun en ole muutamaan päivään täällä käynytkään. Töiden aloitus ottaa omansa, vaikka en täyttä viikkoa teekään. Silti ajatuksetkin ovat ihan muualla ja tekemättömiä hommia riittää. Viikonloppu meni synttäritohinoissa. Vietimme kahden syyskuussa syntyneiden (eri vuosina kuitenkin;) vanhimman lapsemme synttäreiden ensimmäistä kattausta sukulaisten ja kummien kanssa. Toinen kattaus on sitten ensi viikonloppuna, kun saadaan lisää sukua ja kummeja vieraaksi. Tein perinteisen täytekakun sijaan porkkanakakusta vähän kakkumaisemman version, jonka löysin Maku-lehdestä. Resepti oli Tyrniä ja tyrskyjä -blogin kirjoittajan käsialaa. Meillä lapsetkin tykkäävät porkkanakakusta ja onhan se aikuiseen makuun ihan superhyvää myös. Ei liian makeakaan.
Porkkanajuustokakku
Porkkanakakkupohja:
2 munaa
2 dl sokeria
2 porkkanaa raasteena (n,150g)
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
120 g sulaa voita
0,5 dl appelsiinimehua
3 rkl vaahterasiirappia
Juustokakkutäyte:
500 g mascarponejuustoa
200 g appelsiinituorejuustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
(n.0,5 dl sokeria ja
1 tl vaniljasokeria)
4 liivatelehteä
0,5 dl appelsiinimehua
mantelirouhetta koristeluun
-vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
-yhdistä kuivat aineet, raasta porkkanat raasteeksi
-lisää taikinaan jauhoseos, voisula, appelsiinimehu, siirappi ja porkkanaraaste
-levitä taikina irtopohjavuokaan, johon on pingotettu pohjalle leivinpaperi
-paista pohjaa 175 asteisessa uunissa n. 30 min. Anna jäähtyä
-sekoita täytteen juustot keskenään
-liuota liivatelehtiä 5 min. kylmässä vedessä, purista ylimääräinen vesi pois ja liuota kiuhautettuun mehuun
-sekoita liivateliuos täytemassaan
-levitä täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, irrota kakku vuoasta ja koristele mantelirouheella
Hieno kakku ja varmasti tosi hyvää.
VastaaPoistaKiitos Satu :) Kakku tuli syötyä viimeiseen muruun ja varmasti teen toistekin, eli oli hyvää!
PoistaOi miten alkoikin tehdä mieli porkkanakakkua! 😊
VastaaPoistaSitä tulee harvoin tehtyä, mutta on se hyvää:)
Poista