Ajattelin jakaa teille alkavan syksyn kunniaksi vähän tällaisen lohturuuan tyyppisen piirasohjeen. Lämpimän haaleana nautittuna maku on ihanan pehmeä, juuri sopiva nautittavaksi iltasella sohvan nurkassa ja kynttilöiden palaessa. Vaikka marjapiirakat ovatkin yleensä kylmänä parhaita, niin tässä piirakassa oleva kotijuusto on se juttu, joka pääsee parhaiten oikeuksiinsa lämpöisenä ja pehmeänä. Alkuperäisessä ohjeessa on marjoina puolukkaa, mutta punaherukka miellyttää omia makunystyjäni sopivalla kirpsakkuudella ehkä enemmän. Toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä, makuasioista ei voi kiistellä. Pohja oli omassani myöskin suoraa pakkasesta, valmis murotaikinapohja tällä kertaa. Nythän taitaakin olla mökkikauden päättäjäiset viikonloppuna ja monet vielä suuntaavat mökeilleen. Ensi viikolla täällä blogissa on luvassa ainakin kiva arvonta, joten pysykäähän kuulolla!
JUUSTO-PUOLUKKA(HERUKKA)PIIRAS
12 palaa
75g voita
0,5dl sokeria
1muna
1,5dl vehnäjauhoja
1tl kardemummaa
1tl leivinjauhetta
täyte:
250g leipäjuustoa
200g puolukoita tai punaherukoita
3 munaa
1prk kermaviiliä
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
(vaniljakastiketta tarjoiluun)
-vaahdota voi jasokeri, lisää muna ja jatka vatkaamista vielä hetki
-yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan
-levitä piirasvuokaan taikina, kuutioi juusto ja levitä palat marjojen kanssa taikinapohjan päälle
-lisää yhdistetyt täyteaineet (muna, sokerit ja kermaviili)
-peitä piiras paiston loppupuolella esim. leivinpaperilla ruskistumisen estämiseksi
paista 200 astetta 40min.
Kuulostaa ja näyttää hyvältä. Laitan muistiin reseptin!
VastaaPoistaKokeilemisen arvoinen juttu, itsekin kaivoin reseptin pitkästä aikaa , kun tuppaavat aina unohtumaan:)
PoistaTää on hyvää. Jopa mies, joka ei yleensä kajoa piirakoihin, söi enemmän kuin yhden palan;)
VastaaPoista