Eukalyptus

Kovasti muodikas eukalyptus on Australiassa kasvava puu. Useimmille se on tuttu arominsa ansiosta. Varmasti jokainen on syönyt jossain elämänsä vaiheessa ainakin eukalyptuskurkkupastilleja, jos ei muuta. Tuoksu on myös rentouttava ja hyvän vinkin antoi Kukka-Lean kauppias, josta oksat hain: lehtiä, jo vähän nuupahtaneitakin, voi käyttää vielä vaikkapa löylyvedessä tai jalkakylvyssä. Tätä aion ehdottomasti testata, kun oksat ovat koristeena aikansa palvelleet, löylyveteen tuoksua antamaan vaan. Ja voi näitä kuivatakin, joten kyllä näistä iloa pitkäksi aikaa on. Päivien pidentyessä ajatukset muuten alkavat siirtyä pikkuhiljaa ulos. Jotenkin kummasti kesäkukat ja puutarha alkavat jo olla mielessä. Tunnistatteko saman?
4 kommenttia

 1. Eukalyptus on niin kauniin värinen leikkookukka vaasissa.
  Kyllä täälläkin on ajatukset jo kesässä sekä pihassa. Olisi ihana istuttaa kaikkea kivaa, samalla kun mietin että pihan voisi asfaltoida tai muuttaa kokonaan kerrostaloon. :) Ollaan niin paljon kesällä pois, että helposti tuo piha jää hoitamatta. Ja, sekös minua ärsyttää. Pidän siis pihan laittamisesta ja rikkaruohojen nyppimisestä!

  VastaaPoista
 2. Asfaltointi ainakin auttaisi rikkaruoho-ongelmaan ;) Tiedän kyllä tuon ärsytyksen tunteen. Musta tuntuu, että aina oon repimässä niitä samoja rikkoja pois. Se on vähän sellainen loppumaton kierre. Silti siinä on jotain kivaa!

  VastaaPoista
 3. Noi on niin ihania, niin kauniita ja ihanan edullisiakin.
  Kiitos tuosta vinkistä käyttää kuivanneet lehdet löylyvedessä.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!