Chian pauloissa

Kyllä, kuulun niihin, jotka tekevät uudenvuoden kunniaksi laihdutuslupauksia. Ja kyllä, kuulun myös niihin, joiden uutena vuotena tekemät laihdutuslupaukset hiipuvat pikkuhiljaa. No, toistaiseksi olen pysynyt ruodussa kohtalaisesti. Viikonloppu oli löysempää, mutta taas terveellisemmällä linjalla olen tätä arkea jatkanut. Mitään laihutusblogia ei ole tulossa sen kummemmin, mutta niin monissa Instan kuvissa on näitä Chian siemenistä tehtyjä vanukkaita näkynyt, että päätin minäkin kokeilla. Se ainainen rahka kun alkaa jo välillä tökkiä. Sekoitin n. 3dl manteli-kookosjuomaan 4 rkl chian siemeniä. Pienen ripauksen lisäsin myös vaniljasokeria. Vakukas vetäytyi yön yli jääkaapissa, että siemenet ehtivät turvota. Seosta kannattaa sekoitella tällä välillä muutaman kerran. Varsinaista makeutta tulee mehukeitosta (mustaherukkaa löytyi kaapista) ja huurteisista mansikoista. Siihen nähden, että nuo siemenet ovat ihan älyttömän proteiinipitoisia ja lähes hiilarittomia, vanukas oli hyvää ja pitää nälkää kurissa hyvin. Toki näitä superfoodeja löytyy suomen metsistä joka syksy niin paljon kun jaksaa poimia, mutta uutuudet ovat aina tervetulleita omaankin ruokavalioon. Jos jollain on hyviäksi koettuja vinkkejä näiden siementen käytösä, saa kertoa.

p.s. Jos joltain löytyy varaston kätköistä tarpeettomana Marimekon Pieni Melooni -kangasta harmaa-vaaleanpunaisena (pöytäliinallisen verran), niin olkaa yhteydessä s-postiini. Etsintäkuuluttelen tätä työkaverin puolesta:)


2 kommenttia

  1. Itse kuulun niihin samoihin lupauksen antaneisiin ja herkuista on ollut helppo olla erossa mutta ruokaa tekee mieli, välillä olisi ihana ahmia kaksin käsin pottua ja leipää. Tsemppiä meille molemmille.

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä tarvitaan:) Se leipä on juuri se, mitä aina välillä himottaisi kyllä. Mikä sen ihanampaa, kun illalla tv:n ääressä nautittu iso herkkukerrosleipä, nam;)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!