Simppeliä kesäruokaa ja heinäkuun puolivälihälytys

Jos jostain ruuasta tulee lapsuuden kesät, juuri ne aurinkoiset (ikinä ei satanut tai ollut kylmä), niin maitoperunat on se ruoka. Uudet perunat, maito, voi ja suolaa juuri tarpeeksi sekä tilliä rutkasti. Se maistuu kesältä! Meillä lapsetkin tykkää, tillillä tai ilman. Montaa kertaa ei tätäkään tule kesässä tehtyä loppuviimeksi, mutta se pari kertaa kuuluu kesään. Ihan kuin jouluruuat jouluun. Kesäkeitto on toinen kesäherkku, mutta sitäpä ei ole tullut tehtyä aikoihin. Heinäkuu on kuulkaa taas kohta puolivälissä, nyt pitää ruveta noudattamaan sitä erään kauppaliikkeen hauskaa slogania: "elä kuin viimeistä kesäpäivää". Eli on aika toteutella loppujakin niistä kesäjutuista, joita on aikonut tehdä. Kotona ehtii pönöttää taas koko talven. Tänään lyötiin kaverin kanssa lukkoon kesäteatteripäivä. Parit matotkin olisi puunattava matonpesupaikalla. Elokuussa odottaa Juthbackan rompepäivät ja mökillekin menoa tiedossa. Kun tämä postaus tulee ulos (ajastettuna siis...), ollaan paraikaa Tampereella. Kaikkea kivaa ekstraa kotona grillailun ja muun hauskuuden lisäksi. Onpa tässä yhdet poolpartytkin tiedossa, joten mikäs tässä on kesää viettäessä. 
10 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Totta, onhan se matonpesukin kivaa, kun sen tekee luonnonhelmassa ja muistaa ottaa termariin kahvit mukaan:)

   Poista
 2. Tätä on meillä syöty lapsena ja teen sitä edelleen!Hyvä kesäinen keitto!

  VastaaPoista
 3. Tätä on meillä syöty lapsena ja teen sitä edelleen!Hyvä kesäinen keitto!

  VastaaPoista
 4. Meillä tehtiin lapsena aina maitokastiketta uusien perunoiden kaveriksi (=maitoa, suolaa, sipulia, tilliä ja voita), ihan parasta hyvien uusien perunoiden kanssa! Mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maitokastike on niin hyvää<3. En ole kyllä sitä varmaan uusien perunoiden kanssa tehnyt, mutta muuten ja joukkoon keitettyä kananmunaa murustettuna:)

   Poista
  2. Maitokastike on niin hyvää<3. En ole kyllä sitä varmaan uusien perunoiden kanssa tehnyt, mutta muuten ja joukkoon keitettyä kananmunaa murustettuna:)

   Poista
 5. Ihanaa kesäruokaa!

  Keitot ovat muutoinkin mukavaa arkiruokaa, nopeasti hyvää ja maku senkun vain paranee seuraavana päivänä:)

  Kivoja postauksia sinulla täällä, oi että! Asuntomessuilla on varmasti valtavasti nähtävää. Käly on houkutellut lähtemään messuille "ihastelu- ja humputtelureissulle" - katsotaan saadaanko soviteltua aikaa lähdölle.

  Suloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä saa kyllä päivän kulumaan ihan huomaamatta, kannattaa ehdottomasti uskoa kälyä:) Keitot tosiaan paranee "vanhetessaan", totta!

   Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!