Pizzaa grillissä

Kesän (voi kai jo sanoa kesä?!) ensimmäiset lämpimät päivät ovat täällä. Ihan parasta on grillaus ja varsinkin ne ensimmäiset ulkona laitetut ruuat, niitä ei voita mikään. Hankin jo toissakesänä grilliin pizzakiven, jonka päällä paistettu pizza onnistuu hienosti. Ainoa ongelma on ollut pizzan asettaminen kiven päälle. Kivi kun pitää laittaa kylmään grilliin ja sitten kuumentaa kuumaksi, ettei se halkea. Ohuen pizzapohjan asettaminen kivelle on ollut pienimuotoinen ongelma. Yleensä lopputulos on muistuttanut calzonea (sellainen sisäänleivottu pizza, tiedättehän..), koska pizza on yritetty lähes heittää kuumalle kivelle, ette sormet pala. Olenkin haaveillut kunnon pizzalapiosta, mutta en ole sellaista bongannut. Tutustuin Fiksukoti.com valikoimiin ja löysin heidän valikoimistaan juuri tähän tarkoitukseen sopivan pizzalapion. Pizzojen käsittelyssä ei ollut ongelmaa tämän jälkeen, pienestä se on kiinni. Omalla terassilla kesäisenä iltana nautittu pizza on parhautta. Ja se tuoksu!

Näin teet grillissä pizzaa:
-tee pizzat paistovalmiiksi odottamaan
-aseta pizzakivi kylmään grilliin ja laita grilli lämpenemään. Meillä mittari näytti kupu kiinni n. 300 astetta
- ripottele kivelle vähän jauhoja (estää tarttumista) ja laita pizza kuumalle kivelle lapion avulla
-anna pizzan kypsyä, kurkkaa pohjaa välillä, sillä grillissä pohja tummuu nopeampaa 
-kun pohja on saanut kauniin värin ja juusto on sulanut, pizza on valmis

*pizzalapion on saatu pr-näytteenä / kaupallinen yhteistyö










Ei kommentteja

Kiva kun kävit, jätä kommentti!