Toscakakkua pääsiäispöytään

Pääsiäiseen on reilu viikko aikaa. Onko ruohot jo laitettu itämään ja tiput kaivettu kaappien uumenista? Laitoin itse ohrat jo hyvissä ajoin itämään, sillä meillä pääsiäinen on vähän etuajassa, koska ollaan silloin reissun päällä. Pääsiäinen on tietysti juhla ja silloin herkutellaan. Klassinen toscakakku sopii moneen ajankohtaan, siis myös pääsiäiseen. Itselle toscakakusta tulee vahvasti lapsuus mieleen. Isovanhemmilla oli usein tätä. Isoisäni oli ammattikoulussa opettajana ja sieltä sai ostaa leivonnaisia oppilastöinä. Ohessa tämän herkun ohje teillekkin:

TOSCAKAKKU

2 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl maitoa tai kermaa
0,75 dl sulatettua rasvaa (tai juoksevaa)
1 tl vaniliinisokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja

kuorrutus:

100g kuorittuja mantelilastuja
0,75 dl sokeria
50g voita tai margariinia
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa (tai kermaa)

-vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää mausteet ja rasva
-lisää maitoa ja jauho-leivinjauheseosta vuorotellen
-kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista 25-30 minuuttia uunin alatasossa 175 asteessa

-kiehauta kuorrutusaineet kattilassa KOKO ajan sekoittaen
(itse annoin seoksen ottaa hieman väriä ennen kuin lisäsin maidon joukkoon)
-levitä kuorrutus puolikypsän pohjan päälle
-paista vielä uunin keskitasossa 15 minuuttia 200 asteessa. Irrota kakku vuoasta vähän jäähtyneenä






Ei kommentteja

Kiva kun kävit, jätä kommentti!