Konjakin värinen nahkasohva -vihdoin

Olen nyt muutaman päivän fiilistellyt meidän uutta sohvaa. Konjakin värinen nahka on osoittautunut enemmän kuin mieluisaksi valinnaksi. Lämmin ruskea toimii hyvin viileiden harmaiden sävyjen kanssa antaen kotoista lämmön tuntua. Jaloiksi valitsi sirot tammijalat. Vanha sohvahan oli mustaa nahkaa. Nahka materiaalina osoittautui niin helppohoitoiseksi lapsikodissa, että se oli ainoa oikea valinta materiaaliksi. Musta väri sen sijaan oli vähän liian kontrastinen ja siihen sitten kyllästyin. Tilantuntuakin tulee enemmän, kun divaaniosaa ei tässä uudessa ole. Aikani selailin eri vaihtoehtoja ja päädyin lopulta kotimaisen Unicon sohvaan.  Sänkyhän meillä on jo saman yrityksen valmistama, joten tietää siten saavansa laadukkaan tuotteen. Raaka-aineiden kotimaisuus ja käsityö takaavat hyvän kotimaisuusasteen ja kaikilla tuotteilla on avainlipputunnus. Sohvat valmistetaan Lapuan tehtaalla.

Oma ajatukseni oli, että sohvan on oltava tarpeeksi iso, koska löhöilyynhän se on tarkoitettu. Sopivaksi malliksi meille osoittautui Viivi, joka on ns. modulisohva ja siitä löytyi meille juuri oikean kokoinen vaihtoehto. 274 cm pitkällä sohvalla mahtuu oleilemaan melkein kuinka päin vaan.  Unicon sohvia löytyy huonekaluliikkeistä kautta maan. 

Muistelin omaa sohvahistoriaani. Olen hankkinut elämäni aikana neljä sohvaa: ensimmäinen oli koboltin sininen puuvillacanvassohva, joka sopi ihanasti yhteen Kaj Stenvallin ankkataulujen kanssa. Toinen sohva oli terrakotan värinen microplyyshikankainen, sitten oli kaipuu vaaleaan ja hankittiin vaalea pellavan värinen divaanisohva uuteen kotiin (joka on vieläkin meillä yläkerran aulassa). Tähän taloon muutettaessa tuli se musta nahkasohva, josta siis juuri hankkiuduttiin eroon. Tavallaan ympyrä sulkeutuu, taas ollaan maanläheisessä sävyssä lähellä terrakottaa.6 kommenttia

 1. Sohva on kyllä ihana, niin kaunista ja kodikasta! Mukavaa talvipäivää ja alkavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
 2. Kaunis ja tuo ihanaa lämpöä. Meillä tummanharmaa sohva ja lämpöä kaipaisin tilalle, eli harmaa kyllästyttää. Tuo konjakki sopisi hyvin meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkän harmaan kauden jälkeen lämpöä alkaa kyllä kaipaamaan. Ehkäpä tämä konjakki on musta!?

   Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!