Tonttuovi DIY

Eteeni on tupsahtanut Instassa ja Pinterestissä hauskoja tonttuovia. Mistäpä muualta ne joulun alla silmä kovina lapsia (ja aikuisia) tarkkailevat tonttu-ukot sisään pääsisivät, jollei omasta ovesta? Sen verran joulun taikaan uskon minäkin, että pitihän tällainen meillekkin saada. Nyt on tontuilla oma kulkuväylänsä meillekkin. Sijoitin oven rappusille, sillä meillä majailee sen verran uteliasta väkeä koiran ja kaksivuotiaan muodossa, että oven on parempi olla vähän suojaisemmalla alueella. Pitääkin tarkkailla, näkyykö oven lähettyvillä pieniä jalanjäkiä...

Materiaalit löytyivät kotoa. Ovi ja karmit ovat paksua kartonkia, rappuset ja kori askartelumassaa. Matto ohutta askartelukorkkia.

Päivitin tätä juttua 7.11. Tein oven uusiksi. Nyt ovat karmitkin suorassa:) Ensimmäinen kuva on siis päivitetystä ovesta4 kommenttia

 1. Näitä on näkynyt somessa, ja ihan kiva idea. Tuo sun idea voisi olla sellainen, että tekisin meillekin. Tyttären tytär on pieni ja hän on kaikesta aina niin haltioissaan. Ja tonttuja on jo pohdittukin, että joko ne kurkkivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska idea, joka piti toteuttaa:) Oi sitä pienen lapsen uskoa jouluun, sen kun saisi vielä takaisin. Olen sitä kyllä yrittänyt säilyttää, siitä olkoon todisteena tämä tekelekin;)

   Poista
 2. Oi, miten ihastuttava tonttuovi. Meillä on ollut tontuntalo joka joulu (kohta 12 vuotta), jossa tonttu asustaa. Tontulle viedään kirjeet ja pudonneet hampaat, yleensä tonttu jättää sitten yllätyksen. :) Nää on niin ihania juttuja lasten kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania ideoita nämä. Teillä on varmasti ihanat muistot lapsilla vuosien varrelta. Tärkeitä juttuja:)

   Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!