Kotoilijan top 5 selviytymisvinkit pimeään vuodenaikaan

Pimeä, pitkä vuodenaika on taas täällä. Jotenkin se valon tuoma tarmo puuttuu välillä. On vaan mukavampi olla ja hiljentää elon tahtia vähäksi aikaa. Itse huomaan sen ainakin lisääntyneenä "pesänrakennusviettinä" , sillä sisällä pimeään aikaan pääosin ollaan kuitenkin. Päätin listata tänne blogiinkin muutaman selviytymistipsin, joiden avulla pimeä aika selätetään ainakin vähän vähemmin henkisin vaurioin;) Ja nämä nimenomaan sisustajan näkökulmasta.

1. Anna itsellesi armoa
   
Aina ei huvita tehdä kaikkea, mitä "pitäisi". Se on ihan ok välillä jättää villakoirat pyörimään nurkkiin. Kyllä ne ehtii imuroida huomennakin. On ihan ok välillä vaan olla tai tehdä juuri sitä, mikä sillä hetkellä huvittaa, se lataa akkuja.

2. Nautiskele

Kuppi kuumaa kahvia sohvan nurkassa. Suklaata, villasukat jalassa. Hyvä kirja tai lehti, konstit on monet.

3. Rakenna pesääsi

Pienet jutut sisustuksessa tuovat tunnelmaa. Uusi sohvatyynyt tai kerää luonnosta muutama kiva oksa ilahduttamaan maljakkoon. 

4. Valaise

On ihan okei laittaa jo joku tunnelmavalo tuomaan tunnelmaa, vaikka mies miten niitä kutsuisikin jouluvaloiksi. Myös kynttiläkausi on täällä. Mikään ei ole sen ihanampaa, kuin elävän tulen loimotus.

5. Suunnittele ja haaveile

Joulu on tulossa, nyt on hyvää aikaa syventyä Pinterestin maailmaan ja etsiä ideoita tulevaan joulukauteen. Millainen kattaus olisikaan tänä vuonna mukava joulupöydässä? Ja olisikos sitä jotain kivoja DIY-ideoita joulun koristeisiin? Ja voihan ne ajatuksen lennättää vaikka jo ensi kesään ja aloittaa uuden kukkapenkin suunnittelu hyvissä ajoin.

8 kommenttia

 1. Kohta neljä auttaa kohdan yksi toteuttamisessa hyvin - ei ne villakoirat erotu hämärän hyssyllä ❤️

  VastaaPoista
 2. Meillä jo muutaman viikon tunnelmavalot ovat valaisseet...:)

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat! Kotoilu on ihanaa ja varsinkin näin syksyisin kun saa tunnelmoida kynttilöitä polttaen. Ja, totta, kohta on joulukin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa:) Vaikka kesän meno harmittaakin, on tässä omat puolensa kynttilöineen!

   Poista
 4. 💚 Samaa mieltä! Itseään ja tuntojaan kannattaa kuunnella tarkalla korvalla. Torstai-iloja! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Eri vuodenaikoina on kyllä ihan erityyppiset energiatasot ja sen mukaan kannattaa mennä:) Mukavaa viikonloppua!

   Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!