Suu mustikassa

On sitä odotettukin, mustikkaa. Juuri kun mansikat on saatu pakkaseen, on aika täyttää rasiat mustikoilla. Mustikan poimijana olen ollut laiskaakin laiskempi, monesti olen ostanut ne valmiiksi kerättynä. Mutta meillä alkaa mustikkametsät melkein kotiovelta, pihasta kun on kaupungin lenkkipoluille sata metriä. Onhan se melkein rikos jättää ne silloin itse keräämättä, jos tällainen mahdollisuus on. Teinkin ensimmäisen mustikkareissun pari päivää sitten. Sade taukosi vain alkaakseen pian uudelleen (onko tänä kesänä muita säitä ollutkaan?!) Tässä lähimetsässä on se onnellinen juttu, että marjassa voi käydä moneen otteeseen. Sain vajaa puoli ämpäriä, jossa siinäkin sitä perkaamista on. Pari piirakkaa on tehty ja loput pakkasessa talvea odottamassa. Pitänee viikonloppuna tehdä uusi reissu sopivassa raossa ja täydentää varastoja lisää, on se sen arvoista. Perinteinen pelliin tehty piirakka on vakio ja tietysti Mamman marjapiirakka kermaviiliseoksella ryyditettynä. Siihen sivuun vähän vaniljajäätelöä, niin siinä se on! Nam:)


4 kommenttia

 1. Mäkin keräilen mökillä pihapiiristä mustikat sillain rauhallisesti, desi silloin, toinen tällöin. Sain muutaman litran viime viikonloppuna kerättyä ja siivottua sekä pakastettuakin. Tulevana viikonloppuna homma jatkuu, mikäli sateilta onnistuu. Pikkuhiljaa kerätessä homma ei tunnu niin työläältä.

  Kivaa viikonlopppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, hiljaa hyvä tulee! Vaikka toisaalta kertarykäyksellä homma olisi kerralla ohi. Viikonloppuna tein toisen reissun ja sadehan senkin keskeytti heti alkuunsa.

   Poista
 2. Mustikoita ollaan kerätty ja syöty, pakastimeen ei ole vielä yksikään ehtinyt. :) Mutta, oi mustikkapiirakka maistuisikin hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaat vitamiinit! Meillä kaikki vitamiinit on mennyt piirakan muodossa tähän asti;)

   Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!