Itämainen matto - to like or not to like?

Nyt se on lattialla, matto, joka jakaa mielipiteet jopa omassa päässäni. Tykkään, en tykkää, liian kirjava, sitten taas ihan ok. Räjähdysmäisen suosion saaneet itämaishenkiset matot eivät ole voineet jäädä huomaamatta Instagramissa sisustusfeedejä seuraavilta tai lehtien sivuilta. Itseasiassa kymmenisen vuotta sitten koin saman herätyksen ja hankin punasävyisen, persialaismaton. Sittemmin matto sai uuden kodin innostuksen mentyä. Nyt ne näyttävät taas niin kivoilta yhdistettynä selkeään sisustukseen. Ne tuovat lämmintä pesämäisyyttä ja boho-henkisyyttä. Iskee ainakin itselle. Ongelma piileekin siinä, että ne näyttävät niin ihanilta kuvissa, mutta kun itse on sisäsyntyisesti asemoitu pitämään selkeistä jutuista, niin tavallaan tuntuu liian kirjavalta ja kruusatulta, mutta samalla tykkää. Ymmärrättekö mitä tarkoitan? Tämä meidän matto siis löytyi sieltä jo aiemmin mainitsemiltani Juthbackan rompepäiviltä. Ja kun nyt olen vähän tällainen huoleton aina välillä joidenkin asioiden suhteen, niin päätinpä sitten pesaista tämän ihan itse. Ei mennyt ihan putkeen, joten en suosittele. Verenpunainen vesi valui vaan, kun matto oli märkä. Vaaleimmat osat ovatkin nyt vaaleanpunaisia, mutta matto oli varsin halpa, joten ei tässä nyt omaisuus tärveltynyt. Harmittaahan se silti pilata hyvä villamatto. Kooltaan  tämä on vähän pienehkö olohuoneeseen, mutta totuttelen tässä tähän ja jos päätän tykätä tyylistä ihan hirveästi, on isompi versio tiedossa jo. Ellokselta tilaamani leijonankeltainen tyynynpäällinen on ihan nappijuttu maton kanssa. Mitäs olette mieltä, iskeekö itämainen tyyli teihin?
12 kommenttia

 1. Matto on raikas ja passaa syksyyn värinsä puolesta.Maton pesu on aina haasteellista hommaa,kun juuri tuo värien leviäminen on yleinen vika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, olisihan se pitänyt arvatakin, että ne värit lähtee leviämään... Tosin esimerkiksi Ikean mustavalkoisen villamaton pesin muinoin itse, eikä ollut moksiskaan. Syksyiset on värit kyllä matossa!

   Poista
 2. Kivalta näyttää!! Tuo musta sohva tuo kyllä hyvin kontrastia tuon maton kanssa..Musta-puna-valko värit käy vaan niin hyvin yhteen�� Nuo matot on siitä mukavia kun ovat niin helppoja vaihtaa jos jossain vaiheessa ei enää silmää miellytäkkään:) Mukavaa elokuun jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse taas justiin mietin, että tuoko musta sohva liikaa kontrastia. Musta/punainen on aika raju. Mutta kun joukossa on muutakin väriä, niin ei se nyt niin paha ole. Mukavaa syksyä!

   Poista
 3. Tosi magee näin syksyyn! Mattojahan voi vaihdella vaikka viikottain jos jossain kohti alkaa ottamaan silmään, ja sitten taas takaisin kun kaipaa piristystä. Ihana tuo keltainen tyyny :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voi vaihtaa, totta! Tykkään tuosta tyynystä itsekin hurjasti<3 Mukavia syksyn päiviä!

   Poista
 4. Matto sopii varsinkin nyt syksyllä sisustukseen oikein hyvin. Tuo ihanaa lämpöä ja pirteyttä pimeneviin iltoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! On kyllä syksyinen ja lämmön tuntua antava fiilis:)

   Poista
 5. Kaunis matto ihanan värinen ja lämpöisen näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija. Kyllä näihin sateisiin päiviin jotain lämmön tuntua taas kaipaileekin:) Mukavaa Syksyä!

   Poista
 6. Kaunis tunnelma teillä :) Tuosta olohuoneen Luoto valaisimesta olisin kysynyt, koska siitä löytyy niin vähän kuvia, onko se ollut hyvä hankinta? Valaiseeko hyvin? :) Näin syksyn tullen tuo valaistus on taas niin ajankohtainen 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tykännyt tuosta Luoto-valaisimesta ihan hirveästi. Lähtökohta oli nimenomaan, että ei häikäise ja valaisee hyvin. Tuo opaalipleksi jakaa valon kauniisti ja tasaisesti. Ja vaikka onkin isokokoinen, niin ei "täytä" koko tilaa, koska on niin litteä.

   Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!