Voi veitsi!

Moniin joka päivä tai kohtuullisen usein tarvittaviin juttuihin ei aina malta satsata. Sen sijaan kivalta näyttäviin, mutta enemmän turhiin on mukavampi kuluttaa, kuulostaako tutulta? Rupesin tätä asiaa ajattelemaan enemmänkin, kun suhautin tämän puisen voiveitsen kannan mustaksi ja rupesin sitä kuvailemaan. Aterimet ja kaikenlaiset ottimet ovat sellainen asia, joka saattaa monella olla retuperällä, vaikka niille on käyttöä aina ja kun kerran on satsannut hyviin, ne kestävät todennäköisesti lopun elämää. Meillä on ruoka-aterimet hyvällä mallilla, Hackmannin Careliat ovat palvelleet jo useamman vuoden ja edelleen valitsisin tämän sarjan sen kauneuden ja hyvän tuntuman vuoksi. Ja tästä pääsemme tähän puiseen veitseen: ainoa asia, mikä näissä aterimissa on vikana, on veitsen kapea kärki, jolla on aika huono ottaa voita rasiasta. Voirasia menee myös kaivellun näköiseksi nopeasti, kun siitä ei näillä veitsillä saa sulavasti otettua voita. Tällä puisella sen sijaan meininki on ihan toinen; toimii tässä tarkoituksessa just eikä melkeen. Vieraspöytäänkin on kiva laittaa vaikkapa munavoille vähän spesiaalimpi veitsi. Mutta entäs ne puuttuvat jutut? Vähän isompia lusikoita ottimiksi vaikka joululaatikoille pitäisi investoida. Kaikenmaailman muovikauhoja löytyy, mutta eihän niiden rivi joulupöydässä niin kivalta näytä. Pitääkin ottaa asiaksi, jouluunkaan ei ole niin pitkä aika enää.





6 kommenttia

 1. Tuo on niin totta. Kaikenlaista tulee hankittua, mutta sitten joku arkinen työväline on mitä on. Toisaalta, meillä on kyllä ihan kivoja aterimia, häälahjaksi kun aikoinamme saimme runsaasti. Perus Hackman Savonia (en nyt valitsisi), saa juhlapöytäänkin ottimet, ei tarvi muovisilla mennä.
  Kivan veitsen olit maalannut, hyvä idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Savoniat kuuluu kyllä suomalaiseen pöytään ja ovat kyllä hyvät käteen:)

   Poista
 2. Kiva idea maalata voiveitsen varsi 😊

  Kyllä sitä juuri tuohon samaan tulee syyllistyttyä, monesti vielä tulee ajateltua, että ne ottimet on niin kalliita ja harvoin köytössä. Tosiasiassa samalla rahalla on tullut ostettua jo paljon ns. kertakäyttökamaa.

  Täytyykin pistää ottimet ostoslistalle 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mullakin on tällainen ostos(tai muisti-)lista, jossa nää ottimet on;)

   Poista
 3. Ihan totta, meillä on ainakin retuperällä kyllä melkein kaikki ottimet yms.. (haarukat vetset ja lusikat savoniaa, ei maailman kauneinta, mutta siro ja ihan paras käytössä).
  Kivannäköinen tuo vetsi, mekin tarvittaisiin erikeseen voiveitsi! Kestääköhän tiskikonetta tuo spraymaali? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa kyllä koneesta sanoa, en ehkä laittaisi. Toisaalta, eipä siinä korkealta tipu, jos koittaa (sittenhän sen tietäisi), helppo on maalata uudelleen:)
   Savoniat taitaa olla valtaosasta kodeissa ja julkisissa laitoksissa juuri sen hyvän muodon takia. Kuului munkin lapsuuteen.

   Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!