Mitenkähän en ole ennemmin lehtikaaliin tutustunut? Kaaliruuat ovat ihan ykkösherkkua itselleni, mutta jostain syystä lehtikaalia ei ole tullut ostettua ikinä. Onneksi tein poikkeuksen. Siitä tulee nimittäin ihana muhennos joko lisäkkeeksi, tai niinkuin itse tein, perunan/pastan korvikkeeksi. Olen muutamia viikkoja jättänyt valkoiset vilja, sokerit ja perunat pois muutamia "herkkupäiviä" lukuunottamatta. Kun muu perhe lounasti eilen broilerista currykastiketta ja nuudeleita, korvasin nuudelit tuolla lehtikaalimuhennoksella. Hyvää!
Pakkaus lehtikaalia, n. 8-10 lehteä
sipulia
1dl kermaa
mustapippuria
suolaa
valkosipulinkynsi
1rkl rasvaa
-pilko lehtikaali krouvilla kädellä suikaleiksi, samoin sipuli
-kuullota kaaleja rasvassa muutama minuutti sipuleineen
-lisää kerma ja puristettu valkosipuli
-hauduta miedolla lämmöllä 10-15min.
-mausta
Lehtikaali on kyllä hyvää ja vielä kun se sattuu olemaan terveellistäkin :D
VastaaPoistaNiin sekin vielä, ihan superruoka siis:)
PoistaLehtikaali on hyvää, harvemmin tulee tehtyä. Tätä sun reseptiä täytyykin testata!
VastaaPoistaMukavaa vaihtelua niiden samojen ruokien tilalle, joita tulee pyöritettyä:)
PoistaTäytyy testata! Kavisruokailijalle ei oo ikinä liikaa ruokaideoita ;)
VastaaPoistaNo se on kyllä varmasti ihan totta, kun tuntuu välillä, että lihansyöjältäkin loppuu ideat;)
PoistaUi nam! Lehtikaali on niiiin herkkua!
VastaaPoistaTämä tuli todettua;) Ihanaa!!!
PoistaTämä tuli todettua;) Ihanaa!!!
PoistaUi nam! Lehtikaali on niiiin herkkua!
VastaaPoista