maanantai 15. elokuuta 2016

Lehtikaalimuhennosta

Mitenkähän en ole ennemmin lehtikaaliin tutustunut? Kaaliruuat ovat ihan ykkösherkkua itselleni, mutta jostain syystä lehtikaalia ei ole tullut ostettua ikinä. Onneksi tein poikkeuksen. Siitä tulee nimittäin ihana muhennos joko lisäkkeeksi, tai niinkuin itse tein, perunan/pastan korvikkeeksi. Olen muutamia viikkoja jättänyt valkoiset vilja, sokerit ja perunat pois muutamia "herkkupäiviä" lukuunottamatta. Kun muu perhe lounasti eilen broilerista currykastiketta ja nuudeleita, korvasin nuudelit tuolla lehtikaalimuhennoksella. Hyvää!

Pakkaus lehtikaalia, n. 8-10 lehteä
sipulia
1dl kermaa
mustapippuria
suolaa
valkosipulinkynsi
1rkl rasvaa

-pilko lehtikaali krouvilla kädellä suikaleiksi, samoin sipuli
-kuullota kaaleja rasvassa muutama minuutti sipuleineen
-lisää kerma ja puristettu valkosipuli
-hauduta miedolla lämmöllä 10-15min.
-mausta




10 kommenttia:

  1. Lehtikaali on kyllä hyvää ja vielä kun se sattuu olemaan terveellistäkin :D

    VastaaPoista
  2. Lehtikaali on hyvää, harvemmin tulee tehtyä. Tätä sun reseptiä täytyykin testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa vaihtelua niiden samojen ruokien tilalle, joita tulee pyöritettyä:)

      Poista
  3. Täytyy testata! Kavisruokailijalle ei oo ikinä liikaa ruokaideoita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on kyllä varmasti ihan totta, kun tuntuu välillä, että lihansyöjältäkin loppuu ideat;)

      Poista
  4. Ui nam! Lehtikaali on niiiin herkkua!

    VastaaPoista
  5. Ui nam! Lehtikaali on niiiin herkkua!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!