Julistekollaasilla freesimpi ilme

Harvemmin tulee varsinaisesti panostettua vessan sisustukseen, jollei juuri ole sitä remontoinut tms. Meillä ainakin alakerran vessa on ollut melkein samassa kuosissa koko ajan, kun olemme nykyisessä talossamme asuneet. Joku amppeli on sinne tullut laitettua. Muuton jälkeen seinällä oli pitkään mustavalkoinen canvas-taulu, joka alkoi jo vähän kyllästyttää.  Nyt päätin panostaa vessaan hankkimalla sinne julisteista tehdyn kollaasin antamaan näköä ja vähän väriäkin. Joku visio minulla oli jo etukäteen mielessä, minkä tyylisiä kuvia haluan. Kun aloin selailemaan Poster Storen valikoimia läpi, tuli aluksi runsauden pula. Toisaalta halusin kauniita luontoaiheisia julisteita ja toisaalta minua viehättävät ihmisaiheiset valokuvajulisteet. Valitsin molemmista kategorioista suosikit ja niistä vielä karsin muutamia. Ajattelin kollaasia heti kokonaisuutena, johon saisi tulla kuvia eri kokoisina ja samoihin sävyihin sointuvina. Lopputuloksena minulla oli viisi kaunista kuvaa, joihin tilasin vielä kehykset samalla. Julisteilla saa tilaan kuin tilaan helpolla erilaista fiilistä ja tunnelmaa pienellä vaivalla. Kollaasi on myös tehokkaampi, kuin yksittäinen kuva.

Usean taulun ryhmittäminen ei ole niin vaikeaa, kuin ajatuksena tuntuisi. Mitään nyrkkisääntöä sille ei ole. Ryhmän voi vaikkapa asetella mielessään ison neliön muotoisen, näkymättämän raamin sisään niin, että kollaasi muodostaa kokonaisuutena neliön. Itse sommittelin taulut rennosti ryhmään jättäen kuitenkin suurin piirtein samankokoisen välin tauluihin. Näin kokonaisuus vaikuttaa harmoniselta, vaikkein neliötä ryhmästä muodostukaan. Luontoaiheissa pitäydyin vihreissä lehdissä ja puissa. Mustavalkoisissa valokuvissa on liikettä ja aiheina nämä olivat minusta kiinnostavia.


Poster Store tarjoaa nyt huikean alekoodin kaikille blogini lukijoille 28.4. asti. Koodilla PKK30 saat -30% alennuksen kaikista julisteista (lukuunottamatta Selection-valikoimaa).

*Kaupallinen yhteistyö Poster Storen kanssa


Ei kommentteja

Kiva kun kävit, jätä kommentti!