Hodarit ja valkosipulicoleslaw vapuksi

Heippa taas. Lumet on sulaneet ja pohjanmaa tulvii. Kevät on siis virallisesti täällä. Vappukin on kohta ovella. Näin aikuisiällä ruoka on se juttu, joka kuuluu oleellisesti kaikkiin juhlapyhiin. Vappuna syödään vähän rennommin kuin muina juhlapyhinä. Hodarit on helppoja ja nopeita, sekä maistuvat kaikille yleensä. Ne on myös helppo täyttää itse jokaisen ruokailijan. Väliin voi toki laittaa mitä vaan omien makumieltymysten mukaan. Helppo valkosipulinen coleslaw antaa mehevyyttä tälle herkulle. Coleslaw on perinteisesti valmistettu kaalista, mutta jos salaatti syödään saman päivän aikana, myös jäävuorisalaatti käy oivasti, eikä ehdi vetistyä. Ja nakin päälle tietysti roimasti sinappia. Pyöräytin sämpylät itse sämpyläjauhopussin ohjeella. Mikään ei ole herkullisempaa, kuin rapeakuoriset, tuoreet sämpylät. Nämä hodarit hävisivät nopeasti parempiin suihin:)

Helppo valkosipulicoleslaw:

Puolikas jäävuorisalaatti suikaloituna
Kaksi porkkanaa raastettuna
2-3 valkosipulinkynttä puristettuna
1prk kermaviiliä
1/4 teelusikka valkopippuria
suolaa
mustapippuria rouheena

Sekoita aineet keskenään ja anna maustua ainakin tunnin verran




2 kommenttia

  1. Oi, mitä herkkua. Kiitos reseptistä, tästä saankin huomiseksi iltapalavinkin.
    Koittakaahan pysyä kuivina ja toivottavasti vedenpinta on jo laskusuuntaan!

    VastaaPoista
  2. Kiitos reseptistä! Kuulostaa namilta 😋

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!