Linssikeittoa pakkaspäivään

Työssäkäyvänä perheellisenä tuntuu pyörittävänsä samoja ruokia viikosta toiseen. Lasten valikoivat
makumieltymykset eivät nekään helpota ongelmaa. Muistan jokunen vuosi sitten tehneeni useammankin kerran linssikeittoa, joka oli taivaallisen hyvää. Keitto unohtui ruuhkavuosiin, samoin kuin ohje. Googlailin netistä ohjeita, kun muistin tämän helpon ja maukkaan keiton olemassaolon taas. Muokkailin  keittoa mausteiden osalta omaan makuun sopivaksi (ja mitä kaapista sattui löytymään). Nokare creme fraichea keiton päälle huipentaa makuelämyksen.
Tämä on ravintoarvoiltaan hyvä ja täyttävä, sekä mitä mainiointa pakkaspäivän ruokaa. Tätä kannattaa tehdä samalla kertaa iso kattilallinen ja pakastaa loput, mikäli sinne asti riittää.


Linssikeitto:


pari rkl voita
2 sipulia
3-5 valkosipulin kynttä
4tl kurkumajauhetta
2 tl inkiväärijauhetta
1-2 tl chilijauhetta tai tujaus sriracha-kastiketta (oman maus mukaan)
1/2 tl valkopippuria
3-4rkl suolaa
3 tlk tomaattimurskaa (paseerattua, jos ei tykkää "sattumista")
n. 1,5 l vettä
(ripaus sokeria, pehmentää tomaatin makua)
4-6 dl (ruoka)kermaa
6dl punaisia linssejä


Huuhdo linssit hyvin paketin ohjeen mukaan.
Kuullota pieneksi silputut sipulit voissa, mutta älä ruskista. Lisää mausteet sipulien joukkoon ja kuullota vielä hetki.
Lisää vesi ja tomaattimurska, anna kiehahtaa.
Lisää huuhdotut linssit.
Anna kiehua hiljalleen n. puoli tuntia. Lisää kerma.


Keitto sakenee jäähtyessään vielä hiukan. Mikäli keitto maistuu valjulta, lisää suolaa.






4 kommenttia

  1. Oi, kiitos reseptistä. Alkuvuonna kokeilin muutamaa erilaista reseptiä linssikeittoon, mutta maku ei oikein saanut kannatusta. Joten, kokeilenkin tätä sinun reseptiä!
    Ja, keitot ovat juuri parhaita näin talvipäivinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä maistui mielestäni kyllä hyvältä, toivottavasti teilläkin saa kannatusta!

      Poista
  2. Kovilla pakkasilla keitto lämmittää erityisen hyvin.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!