maanantai 17. heinäkuuta 2017

Villisikaa nyhdettynä

Viime viikolla laitoin jotain ihan erilaista possua ruuaksi, nimittäin villisikaa. Ystäväni kasvattaa villisikoja KLIK ja heidän tuotantoaan oli tämäkin paisti. Olikin mielenkiintoista laittaa ihan uutta "lajia" pataan, sillä kerta oli ihan ensimmäinen. Maalaisjärjellä kuitenkin päättelin, että ei tämä nyt kauhean paljon normipossun päsittelystä voi poiketa, joten paljoa ei metsään voi mennä. Possuhan tykkää pitkästä valmistusajasta alhaisessa lämmössä. Päädyin nyhtöpossumeininkiin ja laitoin alle kiloisen kimpaleen pataan. Pintaan hieroin mausteita, suolaa (aromi), pippureita, valkosipulia ja lorautin pataan pari desiä omenamehua. Pata oli uunissa 100 asteessa yön yli. Pita-leivän kanssa tästä tuli oikein tuhti ateria. Väliin laitoin vielä palat grillijuustoa ja salaattia. Villisika on isompisyistä kuin tavallinen possu, mikä johtuu siitä, että se kasvaa hitaammin. Maku ei omasta mielestäni poikkea radikaalisti tavallisesta possusta. Maku on kuitenkin eryisen maukas, joten jos syöt possua, tykkäät villisiasta todennäköisesti. Täällä Seinäjoen alueella villisikaa on tarjolla ainakin Juurella-ravintolassa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, jätä kommentti!