Betonikulhot pääsiäiseen DIY

Viimeinkin sain aikaiseksi tehdä itsekin jotain betoniaskarteluja. Niin pitkään olen sitä suunnitellut ja muiden tuotoksia ihaillut. Viimeinen niitti taisi olla Pirkka-lehdessä vastaan tullut ohje, jonka ennemminkin olen kyllä nähnyt, mutta nyt se jotenkin iski kunnolla. Pääsiäisteemaan enemmän kuin hyvin sopivat rikkoutunutta munaa muistuttavat kulhot olivat se juttu, joka sai astelemaan rautakauppaan saneerauslaastihyllylle. Toteutus on helppo ja nopea, kunhan vaan malttaa odottaa vuorokauden betonin kuivumista. Innostuin tekemään kolme kulhoa saman tien. Ja uskokaa tai älkää, mutta lapsen synttäreille helmikuun alussa hankitut heliumpallot ovat näihin päiviin asti killuneet katossa. Niihin laitetaan heliumin lisäksi jotain suoja-ainetta, joka näköjään saa pallot kyllä olemaan kuosissa tosi kauan, No, nyt otin ne uusiokäyttöön muoteiksi. Säästin puhaltelemisen vaivan. Ja kyllä sormet ihan jo syyhyävät seuraavaa betoniprojektia miettiessä. Kivaa puuhaa!


1. Tarvitset saneerauslaastia, vettä, kulhon. lastan, lusikan, maalarinteippiä, ilmapalloja, ruukkuja,           pienen vaa'an, spraymaalia ja(hengityssuojan ja kumihanskat)
2. Mittaa astiaan 300g laastia jokaista tekemääsi kulhoa kohden. Itse tein 3x300g
3. Lisää 1dl vettä jokaista 300g laastiannosta kohden. Sekoita massa pussin ohjeen mukaan.
4. Kiinnitä ilmalla täytetty ilmapallo esim. saviruukkuun maalarinteipillä. Laita lastaa apuna käyttäen     laastia ilmapallom päälle n. 4mm kerros. Viimeistele reunat ja pinta veteen kastetulla lastalla, Anna     kuivua seuraavaan päivään. Irrota kulhot puhkaisemalla ja poistamalla ilmapallot.
5. Hion reunoja kevyesti santapaperilla (ei kovin rouhealla)
6. Maalaa sisus kullan värisellä spraymaalilla pahvilaatikon suojassa.

5 kommenttia

 1. Nää on kyllä hienoja! Oot sä reipas! Mukavaa päivää <3

  VastaaPoista
 2. Vautsi vau, onpa hienot! :) Ja kiva löytää uutta luettavaa, liityn heti lukijaksi. Tulehan käymään vastavierailulla Ruusumäessä - siellä on synttäriarvontakin käynnissä! :)

  VastaaPoista
 3. Hienot! Kyllä betonista saa tehtyä vaikka mitä kivaa.

  VastaaPoista
 4. Kyllä on kivoja pääsiäis munan puolikaita. Tein itsekkin yksi päivä kun löysin autotallista vetoniiti säkin , tuli kyllä hienoja.Tein kultaisia ja hopeisia nyt ajattelin maalata päältä mustaksi ja sisältä kullalla.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!