Talvisen Ähtäri-zoon lumoissa


Pieni reissu silloin tällöin tekee ihmeitä. Oletko poikennut koskaan eläinpuistossa talviaikaan? En ollut minäkään ennemmin. Saimme tilaisuuden lähteä viettämään mukavaa talvipäivää  Ähtäri Zoohon, ja kaikilla oli mukavaa. Me vanhemmat, 12-, 10-, ja kaksi- vuotiaat lapset reippailimme hymyssä suin koko reitin läpi ihastellen talvisia maisemia ja eläimiä. Jopa kaksivuotias oli niin innoissaan, että käveli suurimman osan reitistä itse. Toki lipunmyynnistä mukaan saatavat vetokärryt olivat välillä sen verran kova sana, että niitä piti myös testata. Yhtään ei haitannut, että karhut olivat vielä talviunilla. Ahma on sen verran harvemmin tullut nähtyä, että sitä piti ihailla vähän kauemminkin. Villisiat olivat taas niin sosiaalisella tuulella ja tulivat ihan viereen (aidan toiselle puolelle toki) ja sehän riemastutti pienintä suunnattomasti. Ne kuuluisat pikkupandatkin olivat virkeinä leudossa pakkasilmassa. Söpöjä kun mitkä ja taisivat olla meidän kaikkien suosikkeja. Eläinpuistoon on avattu viime vuonna kotoisa, kauniissa miljöössä oleva Kotieläintilakin. Sieltä löytyy lehmät ja ponit, jotka nekin saattavat nykylapsille olla varsin eksoottisia eläimiä nykyaikana.

Eläinpuistokierroksen päätteeksi Hotelli Mesikämmenessä oli mukava herkutella ja lepuutella väsyneitä jalkoja ennen seuraavaa etappia. Ähtäri Zoolla on tarjolla myös kiva taikatalviloma -paketti, johon kannattaa tutustua!Kotimatkalla piipahdettiin vielä Tuurissa, Veljekset Keskisellä täyttämässä nälkäiset massut uudistuneessa Burger-ravintolassa. Lasten ehdoton suosikki on juuri tämä hampurilaispaikka, mutta ruokapaikat eivät toki tähän täällä lopu, vaan vaihtoehtoja on muitakin. Matkaa Ähtäristä Tuuriin on vain 23km, joten  Keskiselle kannattaa eläintarhareissulla piipahtaa ehdottomasti. Lapsiperheet on Keskisellä otettu kautta linjan huomioon ihan uudella tavalla viimeaikoina. Lastenhoitotilat ovat mitä mainioimmat ja sekä kaupan sisällä olevat ilmaiset leikki- ja pelipaikat, että ulkona oleva Muumi-leikkipuisto takaavat pienimmille (ja vähän isommillekkin) viihtyvyyden shoppailupäivän ajaksi. Kyllä täällä saisi kulumaan koko päivän. Ja ikinä en Keskiseltä ole tyhjin käsin kotiin tullut, eikä niin tälläkään kertaa käynyt, mutta se on jo toinen tarina.


Yhteistyössä: Lakeudelle-kampanjan perhekohteet ( Ähtäri Zoo, Veljekset Keskinen) ja SOblogit

Lakeudelle-perhekohteissa riittää villejä elämyksiä, shoppailua ja tapahtumia koettavaksi - kaikenikäisille! Paikalliset SObloggaajat perheineen tarttuivat lähimatkailuhaasteeseen ja lupaavat jakaa kaudella 2017 mielenkiintoisia kokemuksiaan lakeuden perhekohteista ja tapahtumista.
Millainen hulabaloo on suurperheen päivä sisäaktiviteettipuistossa? Onnistuuko reissuilu lakeudella, kun lapsilla on erityisruokavalioita? Entä saako bloggaajaäiti lähilomalla teinin irti älypuhelimesta? Tempaudu mukaan matkatarinoihin osoitteessa www.lakeudelle.fi 

6 kommenttia

 1. Ihana reissu teillä ollut. Me ollaan käyty vain kesällä, voisikin joskus ajatella retkeä juurikin talvella.
  Mukavaa Ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaiset ystävänpäiväterveiset jälkijunassa<3 Talvinen eläintarha oli positiivinen kokemus!

   Poista
 2. Varmasti oli kiva reissu! Ei ole kyllä koskaan tullut ajatelleeksi, että sinne voisi mennä myös talvella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että yllätti iloisesti. Monet kesällä "laiskat" eläimet olivat pirteinä talvisäässä:)

   Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!