Leipäjuustovohvelit

Rakastan juustoruokia ja mozzarellatikut on vaan niin hyviä. Vaan entäpäs ihan kotimainen leipäjuusto? Mihinkäs se taipuisi? Lämpimänä sekin on taivaallista, joten innostuin versioimaan mozzarellatikusta leipäjuustovohvelin. Oikeastaan näin ohjeen, jossa mozzarellasta tehtiin näitä vohveleita, mutta omat mozzarellani sulivat vohveliraudassa niin, etteivät pysyneet koossa. Leipäjuustoa sattui olemaan jääkaapissa myös, joten samalla leivitin niitä jauho-muna-korppujauhotekniikalla. Leipäjuusto pysyi tiiviinpänä, sai kauniin värin vohveliraudassa ja lähti irti hyvin. Ja mikä parasta, se kyllä maistui paljon paremmalta kuin (raudan pinnalta riivityt) mozzarellat. Dippinä käytin chilikastiketta, joka antaa mukavasti potkua. Ja mikäpä estää kokeilemasta näitä sen perinteisen lakkahillonkin kanssa, joka on se leipäjuuston vakkaripari.





2 kommenttia

Kiva kun kävit, jätä kommentti!