Joulukalenteri X 2

Muutaman viikon päästä on taas aika avata joulukalentereista ensimmäinen luukku. Muistan itse, miten jännittävää se aina oli, varsinkin jos sai sellaisen tavarakalenterin. Meillä oli myös isotätini tekemä punainen kuusenmallinen kalenteri, jossa oli kullan väriset renkaat. Niihin joka joulu ilmestyi pieniä paketteja, joissa oli karkkia. Meiltäkin löytyy nykyään pari tällaista itsetehtyä kalenteria. Nämä ovat äitini tekemiä omille lapsilleni. Vihreä kuusi on samantapainen kuin omassa lapsuudessani ja se on helppo tehdä itse. Tausta on pahvista leikattu ja etuosa huopaa. Huopaan on pujotettu langasta 24 pientä lenkkiä, joihin saa lahjat kiinni. Olen lisännyt nuo pienet pyykkipojat jälkeenpäin. Ne helpottavat lahjojen laittoa mukavasti. Niitä löytyy ainakin askarteluliikkeistä. Tuo lokerikko on puuvalmis ja siihen on erilaisilla koristekartongeilla saatu kiva ilme joka luukkuun. Numerot on maalattu sabluunan avulla. Nyt ehtii hyvin vielä askarrella itsetehdyn kalenterin jouluksi, jollei sellaista jo omista!

6 kommenttia

 1. Kivoja kalentereita <3 Meillä Pentikin tonttukalenteri, jonka neiti haluaa parin vuoden tauon jälkeen käyttöön. Kauhea ongelma vain keksiä täytettä, kun pelkkä karkki tuntuu hölmöltä, mutta kaikki muu pikkuinen tekee kalanterista aika hintavan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ikuinen ongelma onkin tuo kalenterin täyttö. Meillä on nämä vanhimmat lapset jo sen ikäisiä, että taidan karkkilinjalla mennä tänä vuonna:)

   Poista
 2. Itse kokosin tänä vuonna useamman tavarakalenterin. Aika iso työ mutta kivaa se oli. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ottaa hyvin aikaa tekemiseen, se on hauskaa. Muistan kyllä joskus koonneeni kalenteria edellisenä iltana ja niiden pienten pakettien näperteleminen tuntui loputtomalta;)

   Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!