Ajatuksia jouluisen tavaran määrästä

Joulun lähestyessä sisäinen hamsterini jyrsii itseään esiin ja joudun taistelemaan ihanien esineiden ja asetelmien esillelaittamisen määrästä tuon hamsterin kanssa. Varastoissa on jo kaikkea kivaa, mutta minkäs teet kun ideoita olisi uusillekkin jutuille. Paikkojakin on rajoitetusti, minne tavara lykkää ja osan näistä paikoista joudun eliminoimaan uteliaan taaperon takia. Pakko on siis pitää joku roti (murretta, ja tarkoittaa rajaa). En siis osta mitään uutta (ai joo, ostin jo muutaman paperitähden..) joulukoristetta. Kuinka ihana olisikaan laittaa vaan muutama simppeli pieni kuusi lasimaljaan sinnetänne ja vaikka himmeli.  Kynttilät näiden lisäksi riittäisivät oikeasti tunnelmaan. Joulun jälkeen tulee aina niin selkeä ilme kotiin, kun kaikki joulukukat, valot ja koristeet on laitettu pois. Ehkä sekin fiilis on tavoittelemisen arvoinen ja sen kokee myös vaan kerran vuodessa. Onko teillä samaa ongelmaa?

12 kommenttia

 1. Tunnistan tuon tunteen. Kaikkea kivaa uutta olisi mukava hankkia, mutta kun kaapit on jo täynnä vanhojakin juttuja. Lueskelin tuossa paria joululehteä ja taitoin sivut kivojen juttujen kohdalta. Lähdin miettimään mitä ko tavaroista asetelmissa minulla jo on ja mitä voin tuunata hiukan että saan vastaavan asetelman luotua. Ja, kuinka ollakaan, kaikki tarpeellinen löytyi kotoa. Kauppalistalle meni vain muutama uusi kynttilä. Viikonloppuna aloitinkin jo asetelmien valmistelemisen, maalaushommilla. :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä postaus. Haaveilen välillä kans kaikesta uudesta, mutta kun sitä vanhaakin on riittämiin esim. 2 joulukuusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä! Vaihtelu virkistää, mutta kun tosiaan on mieluisia vanhojakin, mikä ongelma!!! ;)

   Poista
 3. Tuttu tunne ja taidanpa selata jouluisia sisustuslehtiä kommenteista inspiroituneena. Teillä on kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samaa taidan itsekin ryhtyä tekemään. Onneksi NIITÄkin on säästössä (lehtiä)!

   Poista
 4. Mulla ahdistus tavarapaljoudesta iskee lähinnä vain lastenhuoneessa. Joka paikka pursuaa leluja ja lisää tulee väistämättä joulupukin vierailun jälkeen. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin totta! Yritän pitää itseni kurissa tämän nuorimman kanssa, enkä ostele itse leluja lahjaksi, kun pukki niitä tuo kumminkin.

   Poista
 5. Meillä taas jouluista tavaraa saisi olla enemmänkin. Tähän voi vaikuttaa kyllä se, että vasta kaks joulua ollaan oltu omassa kodissa, johon joulua on tullut laitettua. Voi olla että muutaman joulun päästä yhdyn kommenttiisi. :D toisaalta kyllä rakastan kaikkea joulusälää - muu sälä saisi kadota! Ps. Toi musta kynttiläjutska on tosi kaunis :)

  VastaaPoista
 6. Joo, veikkaan, että kymmenen vuoden päästä teillä on jo sellaisia "perinne"koristeita, jotka pitää jouluisin olla ja siinä sitä sitten ollaan... :) Tykkään tuosta kynttiläjutskasta itekkin, siihen saa kaikkea kivaa esille:)

  VastaaPoista
 7. Ihan just noin! Tekis mieli niin kaikkea aina syksyisin. Ja se tunne sit joulun jälkeen, kun kaikki krääsä korjataan kaappeihin! Ihanaa! Tänä vuonna en oo vielä ostanut kauppoja tyhjäksi, kumma kyllä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huokaus! Aion olla ostamatta joulukoristeita tälle joulua. Kukkia toki on pakko hankkia lähempänä joulua.

   Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!