Hyggeä kiitos!

Rakastan sisustuksen kerroksellisuutta ja sellaista rentoa huolettomuutta. En sotkua, mutta sitä tunnelmaa, kun pöydälle on unohtunut kirja ja huone on eletyn nöinen. Huonekalut ovat ehkä vähän eriparisia, ei liian mietittyjä. Tällainen fiilis löytyy kotiin monasti vuosien asumisen jälkeen. Uusimmassa Avotakassa oli tälle nimikin, Hygge. Olen sen joskus ennenkin kuullut, mutta taas se palautui sanana mieleeni. Se on tanskalaisten nimitys kotoisuudelle. Juuri tämä tunne on varmaan saanutkin minut tanskalaisten ja ruotsalaisten kotien ihailijaksi. Hygge on myös hyvää fiilistä, johon kuuluu hyvä ruoka, hyvä seura ja tunnelma. Sekin on eräänlainen taito, saada koti hyvällä tavalla eletyn näköiseksi.  Pitääkö sitä toisaalta yrittää, vai tuleeko se luonnostaan, elelemällä niinkuin viihtyy? 


12 kommenttia

 1. Kotoisuus eli Hygge, on juurikin sitä mitä itse haluan sisustukselta. Joten, sitä kohden sisustellen. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. Tykkään siitä, miten se jakaa valon pehmeästi ympäristöön:)

   Poista
 3. Tavallaan se tulee ihan luonnostaan, sen oman sisäisen hyggen mukaan ja toisaalta taas elämällä siellä kotona. Hygge on minulle vahvasti tunne ja joskus tuo hygge kärsii jos elämisen jälkeä on liiakseen levällään ;) Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin veteen piirretty viiva on sotkun ja kivan elämisen jälkien välillä;) Kyllä se sotku ahdistaa, täytyy myöntää!

   Poista
 4. En osaisi asua kodissa, jossa kaikki on "samaa sarjaa"...koko sisustus täysin mietitty...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Asuntomessuilla oli mielenkiintoista käydä, missä kaikki oli suurinpiirtein hankittu juuri. Osassa oli tavoitettu kotoisuus kivasti ja osa oli juuri näitä näyttelytilojen tuntuisia koteja (mitä ne tietysti vielä olivatkin).

   Poista
 5. Ihana valaisin :) Ihania tunnelmallisia kuvia muutenkin :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Talven tullen sillä on jotenkin vieläkin isompi merkitys, kun elämä siirtyy ulkoa sisätiloihin enemmän:)

   Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!