Asuntomessuilijalle vinkiksi omat suosikkini Seinäjoen kahvi- ja ruokapaikoista

Ajattelin kirjata tähän postaukseen muutamia suosikki kahvi- ja ruokapaikkojani täällä Seinäjoella. Toki täältä löytyy ne eri ketjujen perus Rossot ja Heset, mutta onhan sitä kiva kokeilla aina jotain paikallisiakin ruokapaikkoja, sitä saattaa yllättyä iloisesti. Joten en näitä valtakunnallisia paikkoja ota mukaan tähän juttuun siis ollenkaan. Asuntomessuilun ohessa kannattaa pyörähtää ainakin, jollei pidemmäksi ajaksi jää, vaikkapa keskustassa, josta löytyy monta ihanaa kahvilaa ja ruokapaikkaa. Asukaslukuun nähden niitä täällä kyllä riittääkin ihmeen monta. Seinäjoen keskustassa ei voi eksyä (kai..?), sillä muutaman pääkadun liepeillä on kaikki. Ja mikäli liikut autolla, muista katsoa, mikä katu on yksisuuntainen. Varsinkin kesäisin näkee usein liikekkellä väärään suuntaan seilaavia autoja aika usein:) Listan ulkopuolelle jää muitakin paikkoja, mutta tässä on siis omat suosikkini. Olokaapa hyvät:) Itse poikkean messuille jo huomenna kiertelemään ne loputkin kohteet, mitkä edellisellä bloggaripäivän kierroksella jäi näkemättä, kivaa! Varsinaisesti messuthan siis alkavat 8.7.

KAHVILAT:

Pikkupaussi
Koulukatu 18











Yksi vanhimmista toimivista kahviloista. Edulliset hinnat ja varmasti kaupungin laajin valikoima. Sipe Santapukki on tämän kahvilan maininnut jossain lehdessäkin suosikkikahvilakseen Seinäjoella. Paljon erilaisia, kotoisia suolaisia ja makeita leivonnaisia, Lounasaikaan pari eri herkullista keittovaihtoehtoa. Kesäaikaan pieni paikka laajenee kadulle, joten paikkoja varmasti löytyy. Oma suosikkini!



Valkoinen Puu
Kalevankatu 11-13

Kaupungin uusimpia ja trendikkäimpiä kahviloita. Paljon asiakaspaikkoja. Amerikkalaistyylisiä piirakoita, jotka vievät kielen mennessään, sekä salaatteja ja wrappeja tarjoava kahvila vähän sivummalla keskustaa, puiston laidalla. Kaunis sisustus.




Vohvelihetki
Kalevankatu 11-13 (käynti Matti Visannin kujalta)















Valkoisen Puun liepeillä vohveleihin erikoistunut pikkukahvila on myöskin uusi tulokas. Vohvelit suolaisella ja makealla täytteellä kohtuuhintaan. Asiakaspaikkoja myös pihalla.



Hanna ja Kerttu
Epstori-kauppakeskus, Kalevankatu 4

Seinäjoen keskeisin kahvila, perinteistä kahvilameininkiä, lounasaikaan keitto. Kauppakeskuksen kulkijoita on mukava seurailla kahvilasta. Santsikuppi on ilmainen.



RUOKAPAIKAT

Pizzeria Piikki
Epstori-kauppakerkus, 3. krs, Kalevankatu 4

Buffet-meiningillä erilaisia pizzoja, ranskalaisia, pyttipannua, pastaa. Mukavan laaja salaattivalikoima. Iso  ja suosittu paikka. Ei ehkä kotoisin, mutta hinta-laatusuhde kohdallaan.



Sataang Thai
Maamiehenkatu 4

Thairuokaa, jossa varsinkin lounasaikaan on mistä valita. Useampi lämmin vaihtoehto ja salaatteja ja hedelmiä runsaasti. Maukasta ruokaa!



Shuang Long
Torikeskus. Kauppatori 1-3

Pian 20-vuotta Seinäjoella palvellut Kiinalainen ravintola löytyy Torikeskuksen alatasanteelta. Suosittu paikka, jonka paikalliset ovat ottaneet omakseen.


Kebab El Cebo
Kauppakatu 15, Torikeskuksen kupeessa

Olin aika nuori, kun muistan tämän paikan avanneen Seinäjoella. Siitä on varmaan liki 30-vuotta pian. Paikka on muuttanut ja vaihtanut omistajaakin, mutta kebabit on Seinäjoen parhaat! Mielettömän hyvät kastikkeet tekevät näistä annoksista ihan omaa luokkaansa.


Holy Smoke
Koulukatu 20, ydinkeskusta












Hyvällä paikalla ja kesällä isolla terassilla varustettu grilliravintola. Puuhiiliuunissa tehdyt annokset, jollaisia ei muualta täältä saa. Keskihintainen ja lounaspaikkana suosittu.


Juurella
Keskustori 1

Fine diningia Seinäjokilaisittain. Täällä pääset nauttimaan vaikkapa villisikaa hienostuneessa ympäristössä. Vähän kalliimpi, muttei tosiaan mikään pikaruokapaikka.



Ja mikäli teette retken Duudson Activity Parkiin, siinä lähistöllä on kaksi isoa kirpputoria. Ihan vinkkinä, jos odottavan aika on pitkä:) Lakeuden Shoppis löytyy Teollisuustie 10:stä ja Ykkösbasaari Teollisuustie 18:sta.


4 kommenttia

  1. kiitos vinkeistä! Vohvelihetki pakko ehkä testata :P

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkeistä! Näyttää siltä että oma messupäiväni on aika nopea käynti Seinäjoella, joten lista hyvä, ei tarvi etsiä sopivaa paikkaa vaan valkkaa listastasi. :) Tulee siis käyttöön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos on hyödyksi. Itse vieraassa kaupungissa olisi kiva tietää mikä on kiva paikka:)

      Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!