Sateisina ja myrskyisinä päivinä kotihommatkin jaksaa kummasti aina kiinnostaa. Elämä siirtyy ulkoa sisälle. Törmäsin viikonloppuna houkuttelevaan Nanna Rintalan reseptiin Ilkka-lehdessä ja pitihän sitä koittaa. Ja oli vielä parempaa kuin ajattelinkaan. Käytin sulatettuja pakastemansikoita paistokseen. Ruokosokeria ei kaapista löytynyt, joten korvasin sen 1dl hienoa sokeria/0,5dl siirappia -yhdistelmällä, sekä lisäsin murutaikinaan n.1tl kardemummaa. Pientä säveltämistä omasta päästä, mutta ei se varmasti huonompaan suuntaan mennyt, kun oli niin hyvää!
7,5dl paloiteltuja raparpereja
4dl vadelmia/mansikoita
3rkl perunajauhoja
0,5dl sokeria
murupinta:
75g voita
2dl isoja kaurahiutaleita
2dl vehnäjauhoja
2dl ruokosokeria
-laita raparperit ja marjat kulhoon, sekoita joukkoon perunajauhot ja sokeri
-leikkaa jääkaappikylmä voi pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon yhdessä kaurahiutaleiden, sokerin ja jauhojen kanssa (lisää kardemumma), nypi seos murumaiseksi
-ripottele muruseos marja-raparperiseoksen päälle
Paista 30min. 200 asteessa
Ihan parasta lämpimänhaaleana vaniljajäätelön kanssa:)
Meidän neidin suurta herkkua on raparperi-kaurapaistos (ja syksyllä sitten omena-kaurapaistos). Täytyykin testata mansikan kanssa. Raparperi ja mansikka sopivat vaan niin hyvin yhteen <3
VastaaPoistaNolona tunnustan, etten ole ikinä tehnyt ennemmin mansikasta ja raparperista mitään yhdessä. On kyllä mahtava makupari:)
PoistaOi, täälläkin raparperiherkkuja. Näyttääpä herkulliselta.
VastaaPoistaSe vaan kuuluu kesään:)
PoistaVoi mitä herkkua! Raparperi on niin hyvää!
VastaaPoistaHarmi vaan, että meillä lapset ei syö raparperikiisseliä, mutta onneksi piirakan muodossa maistuu:)
Poista