torstai 9. kesäkuuta 2016

Kielen vievä raparperipaistos

Sateisina ja myrskyisinä päivinä kotihommatkin jaksaa kummasti aina kiinnostaa. Elämä siirtyy ulkoa sisälle. Törmäsin viikonloppuna houkuttelevaan Nanna Rintalan reseptiin Ilkka-lehdessä ja pitihän sitä koittaa. Ja oli vielä parempaa kuin ajattelinkaan. Käytin sulatettuja pakastemansikoita paistokseen. Ruokosokeria ei kaapista löytynyt, joten korvasin sen 1dl hienoa sokeria/0,5dl siirappia -yhdistelmällä, sekä lisäsin murutaikinaan n.1tl kardemummaa. Pientä säveltämistä omasta päästä, mutta ei se varmasti huonompaan suuntaan mennyt, kun oli niin hyvää!

Mansikka-raparperimurupaistos

7,5dl paloiteltuja raparpereja
4dl vadelmia/mansikoita
3rkl perunajauhoja
0,5dl sokeria

murupinta:
75g voita
2dl isoja kaurahiutaleita
2dl vehnäjauhoja
2dl ruokosokeria

-laita raparperit ja marjat kulhoon, sekoita joukkoon perunajauhot ja sokeri
-leikkaa jääkaappikylmä voi pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon yhdessä kaurahiutaleiden, sokerin  ja jauhojen kanssa (lisää kardemumma), nypi seos murumaiseksi
-ripottele muruseos marja-raparperiseoksen päälle

Paista 30min. 200 asteessa

Ihan parasta lämpimänhaaleana vaniljajäätelön kanssa:)





6 kommenttia:

  1. Meidän neidin suurta herkkua on raparperi-kaurapaistos (ja syksyllä sitten omena-kaurapaistos). Täytyykin testata mansikan kanssa. Raparperi ja mansikka sopivat vaan niin hyvin yhteen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nolona tunnustan, etten ole ikinä tehnyt ennemmin mansikasta ja raparperista mitään yhdessä. On kyllä mahtava makupari:)

      Poista
  2. Oi, täälläkin raparperiherkkuja. Näyttääpä herkulliselta.

    VastaaPoista
  3. Voi mitä herkkua! Raparperi on niin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi vaan, että meillä lapset ei syö raparperikiisseliä, mutta onneksi piirakan muodossa maistuu:)

      Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!