Ulkovalojen ryhtiliike

Nyt ulkoillaan tällä viikolla. Olen urakoinut pihassa oikein olan takaa. No, okei, mies hoiteli sähköhommat, itse en halunnut permanenttia. Muuten olen ollut lapion varressa ja tiilihommissa sekä maalannut ja öljynnyt. Mukavaa hommaa, näkee heti työnsä tulokset (huonot ja hyvät...) Aloitetaan ulkovaloista. Meillähän oli talon seinustoilla valkoiset, kartanotyyliset ja vähän romanttishenkiset valaisimet. Ihan hyvän valon ne antoivat, mutta koska oma tyylini on vähän selkeämpi, lamput vaihtuivat. Taloon.comista löytyikin mahdottoman laaja valikoima ulkokäyttöön tarkoitettuja seinävalaisimia, joita selailin muutamankin illan pähkäillen. Tämä saattaa jakaa mielipiteitä, mutta rohkeasti valitsin Konstsmiden laajasta ulkovalovalikoimasta simppelit Teramo -valaisimet. Tyyli on hurjan paljon erilaisempi, kuin vanhoissa lampuissa ja ehkä erilainen kuin talomme tyyli on. Vaikka meidän talo on tyyliltään aika perinteinen, ei siinä esimerkiksi ole pyöristettyjä kulmia ikkunapuitteissa tai muitakaan koristeleikkauksia laudoissa, joten yksinkertaiset valaisimet sopivat kuitenkin talon henkeen.   Jos kokkailussa on muotia cross-kitchen, niin miksei sisustuksessa cross-decorating? Modernia ja perinteisempää sulassa sovussa, mutta maltilla. Mustat valaisimet olivat SE juttu, jota lähdin hakemaan. Sillä saa ryhtiä. Pihakalusteet ja ulkoruukut ovat paljolti tummia, joten ilme myös yhtenäistyy.  Toinen juttu, mihin valaisimien valinnassa halusin kiinnittää huomiota, oli valon suunta. Itseäni viehättää epäsuora valo, ja nämä valaisimet antavat valon loistaa ylös/alas, mutta valaisevat kauniisti myös rakennuksen seinää. Mitäs tykkäätte?
Yhteistyössä: Taloon.com11 kommenttia

 1. Ei huono :D Noinkohan meidän keltaiseen perinteisen tyyliin taloon sopisi jotkut samanmoiset... En tykkää yhtään meidän valaisimista, mutta on aika paukku ruveta uusimaan kaikki toimivat valaisimet.

  Ihania ulkoiluilmoja, täällä lähdetään kanssa ihan just takaisin pihalle, kunhan saan kakun uunista.

  Aurinkoista viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä meni 8 lamppua. Nää oli alle 20€/kpl hinnaltaan. Sain muuten vanhat myytyä Torissa nopeasti pois myös:)

   Poista
  2. Ooh, ei tuon kalliimpia. Nyt täytyykin mennä tsekkaamaan tarjonta :D

   Poista
 2. tykkään kovasti uusista lampuistasi, ovat juuri sen tyyliset mitkä itsekkin voisin ostaa. Ja tästä näkee hyvin miten sopisi meillekkin, kun meinaan meillä on samantyyliset kun teidänkin vanhat ja talokin saman värinen/tyylinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mahtavaa, jos jotain osviittaa voi omilla valinnoilla antaa:) Valikoimaa on kyllä runsaasti, ja päänsä saa pohdittua puhki, kun valintaa tekee. Toki se hintakin ratkaisee aika paljon:)

   Poista
 3. Oikein kivat lamput ja mukavasti sopivat taloon ja kivan valon antavat seinälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään tuoska seinälle tulevasta valosta, ei valaistu vaan pelkkä "ilma":)

   Poista
 4. Kovasti modernisoivat ilmettä ja sopivat mielestäni talon henkeen, ja nyt musta korijuttukin? sopii hyvin yhteen valaisimien kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tarkoitat korilla tuossa sisääntulon kaiteella olevaa "kukkajuttua", siinä on kolme mustaksimaalattua saviruukkua rivissä. Näyttää kuvassa kyllä yhdelta isommalta. Lampuista kyllä tuli modernimpi ilme tosiaan:)

   Poista
 5. Kyllä muuttui ilme valaisimien vaihdon myötä. Onnistunut muutos!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!