Tuomisia puutarhaliikkeestä ja muutama ihailun kohde

Edellisessä postauksessa olikin jo puutarhalle lähtö suunnitelmissa muutaman kuolleen kasvin takia. Ja olihan tässä toinenkin tarve, nimittäin köynnös on ollut hakusassa terassin päätyyn. Ihailin piippuköynnöstä tässä taannoin, mutta koska paikka on aika tuulinen, se ei ole paras valinta meille. Päädyin sitten Kiinanlaikkuköynnökseen. Niiden kuolleiden maanpeittokasvien tilalle hankin Tuoksumataraa, jota yllätysyllätys oli ne kuolleetkin. Muistin, kun näin näitä taimia tarhalla. No, yrittänyttä ei laiteta. Syytän mennyttä talvea niiden edellisten tuhosta. Löysin muuten itselle ihan uuden tuttavankin, nimittäin riippakatajan. Aika hauskan oloinen pikku puu. Tai saattaahan tuo isoksikin kasvaa, en tutustunut sen tarkemmin. Vähän erikoisemman puun hakijalle tässä on kyllä varteenotettava vaihtoehto. Ja kiva vehkakasvikin tuli vastaan. Ei niitä kukkia tarvita aina... Pikkuapulainen jaksoi noissa Jollyroomin sateenvarjorattaissa ihmetellä juuri sopivan aikaa, että kerkesin kierrellä ja ihastella kasviloistoa. Tavarakorissa kulki kassalle muutamat kasvitkin samalla.
Köynnöksen ja tuoksumataran kuvat otin netistä, koska eihän noissa mun aluissa ole paljoa näytettävää vielä. 


6 kommenttia

 1. Mun pitäis kanssa käydä ostamassa joku nopsakasvuinen köynnös meidän terassin päätyyn, olen sitä monta vuotta suunnitellut, enkä ole vielä saanut aikaiseksi, ajatella, miten iso se jo olisikaan jos olisin sen istuttanut silloin kun aloin suunnittelun... Ihana ostoskaveri sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostoskaveri on ihanista ihanin, mutta menojalka olisi jo niin kova, ettei malttais aina olla paikallaan:) Humalahan humpsahtaa joka kesä valtavaksi (niin se kasvi;), sitä meinasin itse ensin, mutta päädyin taas testaamaan jotain uutta:)

   Poista
 2. Mulla kuoli yli puolet köynnöksistä viime talvena. En tiiä mitä tekisin ostanko uusia jotka taas kuolee vai annanko olla.
  Oonko mä jo pyytäny sua osallistuu arvontaa? :)
  Oikein ihanaa tiistai päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, siinähän on loistava tilaisuus testata jotain uutta. Tosin kallistahan se on, jos joka vuosi joutuu paljon uusimaan:) Olen osallistunut arvontaan:)

   Poista
 3. Söpöä seuraa sulla puutarhalla.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!