Terassivaloa LED-nauhalla

Ihastukseni epäsuoraa valoa kohtaan lisääntyi taas piirun verran, kun sain tilaisuuden tehdä yhteistyötä Led-Valot.fi -yrityksen kanssa. Talomme toisella terassilla on aina-lämmin poreallas, joka on ihan täydellinen rentoutumispaikka. Altaassa itsessäänkin on valot, mutta jotenkin terassi on kaivannut jotain pientä ekstraa. Terassien kaiteiden alle sijoitettava LED-valonauha oli se juttu, joka on kuin piste I:n päälle: terassin asuste, joka sieltä on puuttunut, mutta en vaan sitä tiennyt, ennenkuin valot olivat paikallaan. Valaistuksella on todella iso merkitys tunnelman luojana. Vaikka illat nyt ovatkin valoisia, ihan innolla odottelen jo niitä syksyn ja talven pimeitä iltoja, jolloin valot ovat parhaimmillaan. 
LED-NAUHAN ASENNUS

Meille tuli kätevä valmis terassipaketti, jossa on 10metriä valonsävyltään lämpimän valkoista LED-valonauhaa, muuntaja, himmennin langattomalla kaukosäätimellä, pistotulppa ja tarvittavia liittimiä.
Nauha itsessään on taipuisaa ja siinä valmiina olevalla liimanauhalla kiinnitettävää. Meillä on terassin kaiteissa tasaisin välein tolpat ja nauhan asennus ei onnistunut yhtenä pitkänä ketjuna, vaan jokaiseen aitaelementtiin piti olla oma palansa. Itse katselin jo etukäteen YouTubesta, miten asia ratkaistaan. Tällaisia asioita kun en ymmärrä, niin otin asiasta sitä kautta selvää ja useita eri ohjeita sieltä löytyikin hyvin havainnollistettuna.  Led-nauhassa on myös selvästi merkattuna kohdat, joista sen voi katkaista. Mies toki valot asensi, eikä tarvinnut mitään YouTubeja avuksi. Muuntaja ja himmennin asetettiin terassin alle piiloon ja suojaan.


LED-VALOJEN MONET MAHDOLLISUUDET

Valon säätämisen mahdollisuus on huippujuttu, jota itse ehdottomasti suosittelen. Tunnelman luomisessa valon teholla ja värillä on suuri merkitys. Himmentimen ansiosta valoa voi säätää 10% ja 100% välillä portaattomasti. Valojen vilkkutoimintokin on mahdollinen. Muita keinoja oman terassin valaisemiseen löytyy myös ja niihin kannattaa tutustua täällä. Sieltä löytyy myös kuvagalleria, josta saa ideoita lisää. Kokemus on sen verran hyvä, että aloin ihan vakavasti harkitsemaan LED-nauhaa myös keittiön yläkaapistojen alle työvaloiksi ja himmennyksen ansiosta tunnelmavaloa antamaan. Mahdollisuudet ovat kyllä rajattomat. 


10 kommenttia

 1. Kivat valot, täytyypäs pitää mielessä jos tulee kohde vastaan :) Teillä on muutenkin niin ihana terassi, minä ja lapset vähän mielittäis tuollaista paljua, mutta isäntä ei oikein innostu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edelliset asukkaat olivat onneksi tämän laittaneet, on kyllä mukava saunoa ja poreissa lillua. Varsinkin talvella on mukava:)

   Poista
 2. Aivan huippu ihanaa kun on oma allas terassilla :) Tuo Led nauha vaikuttaa todella kätevältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, allas meidän luksusjuttu ja voin kyllä suositella, ihan kuin noita valojakin, jotka on kyllä niin siistit<3

   Poista
 3. ooh nyt oon kyllä kade tuosta ammeesta! :) ja sopivaa mystistä tunnelmaa tuo epäsuora valo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän iso vaikutus oli noilla valoilla. Nyt huomasin, etten laittanut tuohon postaukseen kuvaa ilman valoja:(

   Poista
 4. Onpa tosi hyvännäköiset valot. Eipä ole tullut mieleenkään että niitä voisi laittaa terassin kaiteeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava elementti tuo valo. Tekisi mieli laittaa sisällekkin moneen paikkaan:)

   Poista
 5. Nyt on kaunista ja tunnelmallista. Erittäin onnistunut lopputulos, kyllä muutos kannatti.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!