Tänään pihalla

Iltasella, kun aurinko laskee ja valo tulee matalalta, on ihan erityinen tunnelma. Valo siivilöityy lehtien lomitse niin kauniisti ja saa vihreän eri sävyt ihan loistamaan. Meille kuuluu myös joka ilta käen kukuntaa ja lisänä pikkulintujen iltasirkutus. Ihan siinä tuntuu jo kesän havina, jos kohmeisia käsiä ei huomioi.

Tänään istutin pihaan loistokärhön, johon pitäisi tuleman isot, valkoiset kukat. Toivotaan, että istutin kasvin oikean syvyyteen ja että se raukka kestäisi täällä arktisella IV-vyöhykkeellä. Kasvi on nimittäin vaan III-vyöhykkeelle nimetty menestymään. Pihakukatkin olen jo hätäisenä hakenut. Ajattelin ihan valkoisia meneväni hakemaan, mutta muutama pinkki pääsi mukaan. Nehän sopivat mukavasti mustia pihakalusteita ja ruukkuja vasten antamaan vähän särmää. Pariin amppeliin laitoin vaan suippolehtistä murattia. Se kukkien nyppiminen on jotenkin niin ankeaa puuhaa välillä, että ajattelin hivenen helpottaa tätä hommaa tällä kertaa. Pinkki riippupelargonia, lumihiutale ja amppelimansikka koristavat muita amppeleita. Pariin ruukkuun laitoin valkoista markettaa ja pinkkiä pelargoniaa. Osa muista kukista on vielä siemenen tai juurakon asteella, mutta hiljaa hyvä tulee. Mitenkäs se vanha kiinalainen viisaus menikään:" Kaikki muu paitsi puutarhanhoito on turhaa."7 kommenttia

 1. Kauniita istutuksia olet tehnyt. Itselläni pihahommat ihan kesken, orvokit sain istutettua, siihen hommat sitten jäikin. Multa odottaa levittämistään jne. No, onhan tässä vielä aikaa ja nyt on illat olleet kyllä niin kylmiä, että eipä ole pihahommat kiinnostaneetkaan. :)

  VastaaPoista
 2. Kivasti hehkulamput siellä roikkuvat. meillä edelleen olohuoneen nurkassa :D Ensimmäinen kuva olisi voinut olla meiltä; saman värinen talo samanlaisineen ekotuoleineen :) Toivottaan hallattomia öitä, tai menee kesäkukkiin käyttämäni rahat kankkulan kaivoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lamput killui jo talven ulkona ja kesäksi varmaan jäävät, kun siihen niin kivasti sopivat. Ihan samat ajatukset noiden hallojen suhteen. Toisaalta, olen aina hakenut kukat tosi aikaisin, enkä jaksa niitä peitellä. En muista, että olis ikinä mikään menny hallojen takia keväällä. Kerta se on ensimmäinenkin, tietysti;)

   Poista
 3. tuota sanontaa olen viljellyt jos olen saanut joskus jonkun kukan kukkimaan :> Itse ajattelin mennä tänävuonna pelkillä vihreillä kukilla. Viimevuosinaollut valkoista & vaalenpunaista. Saa nähä vaan, miltä vihreet näyttää ku ei löydy noin paljon ruukkuja kuin ja tilaa kuin sulta; kauniita kukkia!

  VastaaPoista
 4. Pelkät vihreät on varmasti tosi kivat, itsekin harkitsin, mutten saanut pidettyä itseäni aisoissa. Kun tilaa on enemmän, tulee ruukkuja siroteltua sinne tänne, että joka puolella olisi vähän vihreää. Pienempään tilaa saa kivan ryhmän muutamasta ruukusta, joka voi olla paljon näyttävämpi katseenkerääjä:) Esim. halpakaupoissa myytävistä mustista isoista saaveistä (joita esim. raksamiehet käyttää) saa kivoja "ruukkuja" kukille edullisesti. Niitä on pyöreitä ja kanttisia. Itselläkin on niitä muutama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu pitääpä tuumailla :) tuo on kyllä totta, että pieneen tuleen tulee laitettua enemmän ja ehkä toimiikin paremmin, en tullut ajatelleeks :) Nyt kukat/kasvit odottelee istutusta kasseissa...

   Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!