Melkein kuningatar...

...on tämä piirakka. Vaan vadelma puuttuu. Nyt on oiva aika tuhota pakastimien kätköissä olevat marjat uusien tieltä. Meillä ei paljon enää olekaan, mutta muutama rasia mansikkaa ja mustikkaa löytyy. Tein niistä piirakan perinteisellä kermaviiliseoksella kuorrutettuna. Varma resepti, piirakka maistuu lapsillekkin paremmin kuin hyvin ja nostaa sinisen hymyn huulille. Muutenkin eilen oli taas sellainen köökkimamma-päivä, kun innostuin piirakan teon ja makaronilaatikon ohella väsäämään illalla vielä lapsille makaronivelliä. Sitä on tytär nyt useamman kerran pyytänyt ja eilen tajusin keittää vähän extra-makaroneja tuon laatikon lisäksi, että vellin sai illalla tehtyä sukkelaan. Sitä on meillä harvoin tarjolla, mutta se on ehdottomasti lasten herkkua. Ravintoaineita pyöreät nolla, mutta tämä on taas niitä ruokia, joista jää niitä lapsuuden makumuistoja. Me meinataan pyrähtää nuorimman kanssa passikuvaan tänään. Koko perheeltä on passit vanhentuneet ja Tallinnaan aiotaan seilailla kesäloman kunniaksi. Oikein sellainen Kodak-moment taas tulossa, meikäläinen näyttää varmaan taas ihan itsensä ja Paavo Väyrysen risteytykseltä. Nuorimmasta ei sentään voi tulla muutakuin hyvä kuva, mutta eri asia on, miten sen saa pysymään aloillaan. Eikös niissä passikuvissa ole jotkut määräykset korvien asennostakin? Mukavaa keskiviikkoa, kohtahan se taas on jo viikonloppu:)
4 kommenttia

 1. Oi nam, mikä ihana piirakka! Pitäsköhän itekin ... :)

  VastaaPoista
 2. Herkullisen näköistä. Pakastimen tyhjennystä olen minäkin suunnitellut...
  Mikähän siinä on, että passikuvat on aina ihan karmeita! Ei sillä, että muutenkaan itse onnistuisin kuvissa, mutta passikuvissa vielä huonommin 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku karma niissä passikuvissa kyllä on, kun niitä pitäisi vielä se viisi vuotta kantaa mukanaan, ajokorteista puhumattakaan:0 Ehdin jo käydä kuvassa ja on se onneksi parempi, kun edellinen oli:)

   Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!