Kukkia ja kirvoja

Kylläpäs voikin yksi ainut oksa tuottaa iloa oikeassa paikassa. Lumipalloheisi on kaunis vielä nupuillaan olevine kukkineen. Limen väri on raikas ja kesäinen, ei tarvi kukkakaupasta hakea erikoisuuksia, kun omasta pihasta löytyy kaunokaisia. Tosin tämäkin pensas kärsii valtaisasta tuholaishyökkäyksestä, niin kuin lumipalloheiseillä on tapana. Oksat ovat olleet mustanaan kirvoja. Olen ne nyt kahteen kertaan ruiskutellut mäntysuopaliuoksella, vaan edelleen siellä iskujoukkoja parveilee. Mutta on muuten raikas tuoksu pihan sisääntulossa, sen voin kertoa;) Muutakin menetyksiä on pihamaalla tullut eteen. Viimevuonna tein kirsikkapuun alle penkin, johon laitoin mm. jotain maanpeitekasvia. Ei ole talvesta tämä kasvi selvinnyt. Millään en edes muista mikä se oli, mutta jotain uutta pitänee siihen hakea. Taas reissu puutarhaliikkeeseen (jipii!) edessä. Ruukussa ollut tuijakin sai talven aikana siipeensä ja tekohengityksestä huolimatta on aika heikolla hapella. Annetaan sille nyt vielä armonaikaa, jos vaikka se siitä elpyisi. Monilla on tainnut talven aikana kato käydä puutarhassa kuulemma. Mitenkäs teillä, säilyivätkö kasvit talvesta?


6 kommenttia

 1. Tuo lumipalloheisi on kyllä kaunis. En vain ole viitsinyt sitä omaan pihaan laittaa juurikin tuon jatkuvan ötökkähyökkäyksen takia. Kyllä meilläkin tuhoja on: särkynyt sydän, pioni, mansikat jne. Mutta onneksi ei kaikki ko. lajeista ole kadonneet, osa vain, sekin kyllä kumma juttu.

  Ihanaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mikähän siinä on, että joku kuolee ja joku ei. Joku pieni juttu, joka voi ratkaista asian, kuka tietää. Viime vuonna ei ollut tuossa lumipallossa ötökän ötökkää ja ajattelinkin, että ei ole liian kuiva paikka, mutta nyt kyllä on sitten senkin edestä..

   Poista
 2. Kauniita kuvia! Viime vuonna hehkutin täällä blogissakin, kun pioni kukkivat. Mutta, kuinka kävikään. Nyt ei näytä kasvavan yksikään. :( Puutarhaan tässä itsekin pitäisi lähteä, jotain helpohoitoisempaa varmaan pitäis tämän hortonomin suunnitella. :)
  Onnea uusien sekä vanhojen kasvien kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tämän vuoden menetykset ei kaikki ole puutarhurin viherpeukalon puutteesta johtuvia;)

   Poista
 3. Lumipalloheisi on tosi ihana, nyt näkynyt tuota nupuillaan olevaa paljon hääkimpuissa. Mullakin kuoli ruukussa oleva tuija sekä omenapuu, jonka jänikset olivat järsineet. Tuntuu et kasveissa kaikki riippuu niin vuodesta; viime vuonna omenapuu säilyi ihan samoilla suojauksilla, eikä sitä oltu jyrsitty lainkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä oli käynyt vähän ovelampi jänö tänä vuonna (tai nälkäisempi;)

   Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!