Lautaspuute


Meiltä löytyy Teemaa, 24H ja Ikeaa sekä Marimekkoa astioista. Syvät lautaset alkavat muodostua ongelmaksi. Teeman ikivanhat keltaiset ovat niin kulahtaneita lusikoimisen jättämistä lyijykynämäisistä viiruista ja osasta taitaa olla palojakin poissa. Saman sarjan Muumi-lautaset ovat kuosissa, mutta ne on lähinnä lasten käytössä. Keväällä myin pois 24H-astiaston vihreät syvät lautaset kirpparilla ihan sen värin takia. Materiaali näissä oli ihan superhyvä. Na taisivat olla jotain kivitavaraa ja pinta oli aavistuksen epätasainen. Ei ollut aika jättänyt niihin minkäänlaisia veitsien tai lusikoiden jälkiä. Ikealta meillä on käytössä melkein puolipallomaiset, tosi syvät kulhot, jotka onkin kauniit ja kivat käytössä, mutta jotkut "perus"syvät kyllä tarvittaisiin noiden Teemojen ja myytyjen lautasten tilalle. Olen vähän vaiheilla, että mitä sitä nyt sitten hankkisi. Teeman isommat syvät ovat kauniit, samoin yllättäen Arctica kaikessa tavanomaisuudessaan otti silmään. Varsin mukava muoto ja käteen hyvä muotoilu on tässäkin. Otin tähän kuvan harmaana, joka voisi olla toisaalta vähän extra-väri. Sitten taas Ikealta saisi huolettomia lautasia aimo satsin näitten hinnalla. Tuppaa olemaan kovassa käytössä tällä hetkellä meidän astiat, ja vähintään kerran kuussa joku hajoaa. Viimeksi tänään minä itse kylläkin hajotin pienen Marimekon Siirtolapuutarha-kulhon:) Kyllä harmitti, mutta itseään sai siitä syyttää tällä kertaa. Marimekosta puheenollen, tuo Siirtolapuutarha-sarjan syvä lautanen olisi myös superihana.Teema
 
 
 
 


Arctica

 


Ikea Dinera


Ikea 365+

 
Marimekko Oiva


kuvat: Ikea, Arabia ja Marimekko


8 kommenttia

 1. Arctica harmaan näyttää hei tosi kivalta. Sain 90-luvulla jonkun kyllästymisen Arcticaan, mutta silloin ei ollut harmaata (tuski sitä olisin sillon valinnutkaan 😉).

  Ikean Dinerakin on kiva. Meiltä löytyy Teemaa ja Pentikkiä, molemmista tykkään tosi paljon.

  Leppoisaa sunnuntaita 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo Arctica oli jotenkin lapsuudesta liian tuttu, ja itsekään en sitä oikein edes noteerannut vuosiin, mutta kyllä se nyt kelpaisi:) Itse asiassa on varmaan käytännöllisin näistä. Jotenkin mieli tekisi sellaisia, joissa on vähän reunaa. Muksaa sunnuntaita:)

   Poista
 2. Meillä on tuota marimekkoa ja sen lisäksi anttilan annon sarjaa. Artica on myös kaunista ja sopii monen sarjan kaveriksi. Toisaalta olen tullut siihen tulokseen, että ikean halvat astiat on kaikista kestävimpiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marimekko olis niin ihanaa, mutta ihan jokapäiväiseen käyttöön en ehkä malta hankkia. Lapset jättävät murolautasiaan välillä minne sattuu (lue:olohuoneeseen) ja pienin niitä sitten rahtaa. Ne olis kivat lisät kyllä. Voipi olla, että tähän tarpeeseen Ikeaa tulee hankittua, jahka sinne tässä pääsee:)

   Poista
 3. Meillä on noita Arctican lautasia, vähän tylsiä, mutta erittäin käytännöllisiä mm. tiskikoneeseen mahtuvat paremmin kuin esim. Teeman kulhot ja puhdistuvat myös paremmin. Kivoilta näyttävät kyllä nuo Ikeankin lautaset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jotenkin tuo Arctican muoto tuntuu käytännölliseltä. Varmaan totta myös tuon puhdistettavuudenkin kanssa. Tosi usein menee kyllä käsinpesuksi konepesun jälkeen juuri syvien lautasten kanssa.

   Poista
 4. Meillä on myös mm Teemaa eri muodoissa. Olen tykännyt mutta tuo on totta että ajan kuluessa niihin alkaa tulla noita viirua mikä sinänsä harmi. Monesti halvemmat merkit kuten Ikea ovat ihan toimivia. Itselle on tärkeää, ettei syvät lautaset saisi olla liian isoja. Jotenkin kolho käyttää. Marimekon Kurejenpolsi lautaset ovat myös käytössä ja ovat kyllä ihania ja niissä hyvä pinnoite.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teema taitaa olla se suomalaisten vakkariastiasto. Isot lautaset on meillä arkikäytössä vanhat siniset Teemat (ei näy jäljet) ja juhlapäivinä syödään valkoisista:)

   Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!