Arki rokkaa kun lautasella on arkirokkaa

En sitten millään voinut olla laittamatta tuota älytöntä sanaleikkiä otsikkoon, mutta huvit ne on hullullakin. Ei se nyt toki ihan asian vierestä ole, päinvastoin. Pitkästä aikaa tein hernekeittoa aasta ööhön itse. Mitään ruhoa en sentään keitellyt luineen päivineen, vaan jauhelihalla höystettynä tein tämän version. Huomennahan se on se "virallinen" hernaripäivä, joten jos tänään laittaa herneet likoon, niin huomenna saa keitellä sopat valmiiksi. Tätähän kannattaa tehdä vähän isompi satsi kerrallaan, ja vaikka pakastaa loput. Ei sitä kukaan viikkoa kuitenkaan jaksa samaa keittoa lusikoida.

1 l vettä
2 dl herneitä
300g jauhelihaa        
1.5 tl suolaa                   
2 sipulia
0.5 tl meiramia
(porkkanaa pilkottuna)
         
1. Anna herneiden liota kylmässä vedessä yli yön tai noin 10-12 tuntia.
2. Kuumenna herneet liotusvedessä, kerää veden pinnalta vaahto ja mahdolliset herneenkuoret pois. Jatka keittämistä noin 1 tunti.
3. Lisää keittoon ruskistettu jauheliha, suola ja sipulit ja porkkanat pilkottuna.
4. Anna hernekeiton kiehua miedolla lämmöllä runsaan tunnin ajan. Jos haluat hernekeitosta sosemaista, jatka keittämistä vielä puolen tunnin ajan. 

Ja tarjoillaan tietysti sinapilla maustettuna.


 

2 kommenttia

  1. Nyt on pakko tunnustaa, että en ole koskaan tehnyt itse hernekeittoa. Voisinkin kokeilla tätä sinun reseptiäsi!

    VastaaPoista
  2. En kyllä itsekään ole koittanut kuin kerran ennemmin. Aika harva varmaan itse hernaria tekeekään, kun ei ole hinnalla pilattu kaupassakaan:)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!