Perunanarsissi a.k.a. Bridal Crown

Automarketin käytävän varrella olevan kukkakaupan edustalla oli houkutteleva rivi narsisseja nupuillaan. Somat vaaleat ja pyöreät nuput houkuttelivat ostamaan, sillä perunanarsissia meillä ei ennen ole ollutkaan, ei ole sopivasti tullut vastaan. Kukkakaupan myyjä vakuutteli kukan olevan tavallinen tete a tete -narsissi, sellaisena ne hänelle oli ainakin myyty. Toinenkin asiakkaana ollut rouva kanssani päivitteli, että ihan perunanarsisseilta näyttävät nuppujen perusteella. Ostin kukan, koska eihän sillä nyt sitten hirveästi väliä olisi ollut, jos keltainen kukka olisi avautunutkin nupusta. Valkea perunanarsissi paljasti kukkansa parin päivän päästä koko komeuteensa, ei tästä nyt enää voi ainakaan erehtyä. Ihan hiukan kyllä ihmettelen kukkakauppiaan silmää, kun itsekin ummikkona kukan tunnistin. Perunanarsissin englanninkielinen nimi on Bridal crown, aika ylväs nimi kun vertaa suomalaiseen versioon. Tämä on kestävä myös leikkokukkana muuten.  Keittiöön vaihdoin pitkästä aikaa värikkäät verhot mustavalkoisten tilalle. Marimekon Pienet Kivet antaa keväiset säväykset pirteän vihreällä värillään.8 kommenttia

 1. Kaunis narsissi.Tykkään tuosta väristä ja kukan kerroksellisuudesta.Hyvä,että on tarjolla muitakin kuin perinteisiä keltaisia.

  VastaaPoista
 2. Kaunis narsissi.Tykkään tuosta väristä ja kukan kerroksellisuudesta.Hyvä,että on tarjolla muitakin kuin perinteisiä keltaisia.

  VastaaPoista
 3. Ihana kevät ja pääsiäinen! :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia!
  Ihana tuo perunanarsissi. Minulla on aina ollut keltaisia narsisseja.
  Mukavaa tiistai päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, ihan ensimmäinen tätä lajia mullakin, mutta ei viimeinen! Jännä, että niitä keltaisia onkin kaikki paikat pullollaan, mutta tätä vähemmän näkee missään marketeissa.

   Poista
 5. Oi, kyllä kevät on ihanaa! Kauniita kuvia!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!