Vaihtelu virkistäisi

Liian tylsä arki? Mikähän siinä on, kun tasaisin väliajoin tekisi mieli uudistaa vaikka mitä. Miksi toiset viihtyvät onnellisina kertaalleen hankittujen huonekalujen keskellä vuosikymmenet? Jos ne ovat ehjiä ja toimivat, miksi vaihtaa? Niinpä. Miksi huonekalussa kauneus menee mukavuuden edelle jopa? Samalta se kahvi maistuu, juo sen sitten vähän lohjenneesta Karvinen-mukista tai Arabian Paratiisi-kupista. Vaan kun ei maistu.  Olen jopa joskus vähän hävennyt, kun jollekkin olen kertonut, että tapetoin vaikkapa seinän. Eihän siitä ollut kuin muutama vuosi kun edelliset laitettiin. Tuntuu, että pitää vähän jopa puolustella ratkaisuaan. Ei se herätä ihmetystä, jos hankit uuden talvitakin vasta kolme vuotta sitten ostetun tilalle, mutta jos tapetit vaihtuvat samaan tahtiin, se voi jo herättää ihmetystä. Hintakaan ei välttämättä eroa kauheasti. Kodin tuunailu ja sisustaminen on samalla sekä harrastus, että elämäntapa ihan samalla lailla kuin vaikka metsästys tai urheilu. Saman tyydytyksen siitäkin saa. Ei sitä ilman voi vaan olla. No, mitäs mä sitä teille selitän, kyllähän te tiedätte?


8 kommenttia

 1. Juu ymmärrän minäkin :D Pitäs olla lukematta lehtiä. blogeja selaamatta Instaa yms. Ja siivota vaan nurkkia ja tyytyä siihen mitä on :) ÖÖÖöö mutta kun ei voi, ei vaan voi. Ja ihan totta harrastushan tämä on! Mukavaa loppuviikkoa sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin just, mitäs pistävät kaikkea ihanaa joka tuutista:) Samoin mukavaa vkonloppua!

   Poista
 2. Tiedetään! Tuohon samaan tilanteeseen olen itsekin joutunut, selittelemään miksi sisustan. Mutta, olen ajatellut. On ihmisiä jotka matkustavat ja toiset sisustaa. Jokainen siis päättäköön itse mihin rahansa laittaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin sen itsekin ajattelen, harrastuksena, joka tuottaa itselle iloa:)

   Poista
 3. Todellakin ymmärrän! :D Joskus sitä vaan miettii, että no miksi ei ostaisi uutta tai tapetoisi vuoden välein, jos siitä tulee hyvä fiilis ja olo. Elämästä on otettava irti pienetkin ilot ja tehtävä niitä asioita, mistä tykkää. Aina on niitä, jotka ei ymmärrä, mutta hei, aina on meitäkin ketkä ymmärtää! :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti ja juuri näinhän se on. Eihän se tietysti aina kovin ekologista ole, mutta itse kyllä kierrätänkin paljon. Leppoisaa viikonloppua :)

   Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!